Τελευταία νέα
Πολάκης κατά Θεμιστοκλέους: Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ήταν σοβαντίσματα με υπερτιμολόγηση στο πενταπλάσιο Φωτιά στα Γρεβενά σε δασική έκταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα Nordic Monitor: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Ελλάδα και το Ισραήλ – Προετοιμάζεται για «κρίση, ένταση και πόλεμο» Βάρκα με 42 μετανάστες εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες Χανίων – Περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Τη μαχαίρωσε και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας πετρέλαιο Αυτοκτονία κρατούμενου στο ΑΤ Χανίων – Κρεμάστηκε φτιάχνοντας θηλιά με τα ρούχα του Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 9 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι – Εξαφανίστηκαν ολόκληρα χωριά Φαίη Σκορδά: Επιστρέφει και επίσημα στον ΑΝΤ1 – Η ανακοίνωση του σταθμού Η METLEN διευρύνει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα στην αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών Το Anadolu δημοσίευσε χάρτη των δύο τουρκικών θαλάσσιων πάρκων σε Β. Αιγαίο και Καστελόριζο Γεωργιάδης: Ασθενής άφησε με διαθήκη στο υπουργείο Υγείας μια προβλήτα στις ΗΠΑ – Τεράστια η ακίνητη περιουσία Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Indicator.gr

ΥΠΕΞ για “Γαλάζια Πατρίδα”: Προσέχουμε τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά δεν προχωράμε βεβιασμένα

Με ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη αντιμετωπίζει η Αθήνα τις πληροφορίες σχετικά με τη νομική κατοχύρωση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» από την Άγκυρα, με την εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, να ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει να τοποθετείται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Η επίσημη απάντηση της χώρας θα διαμορφωθεί μόλις υπάρξει έγκυρη και επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των τουρκικών νομοθετικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό διπλωματικό επιτελείο συλλέγει και αναλύει όλα τα απαραίτητα δεδομένα, αποφεύγοντας σπασμωδικές ενέργειες που θα μπορούσαν να αποβούν επιζήμιες, ενώ υπογραμμίζεται πως οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζονται κανονικά.
Αναφορικά με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, η κ. Ζωχιού σημείωσε ότι η τελική έκθεση του ΓΕΕΘΑ δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στο Υπουργείο.
Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχει ήδη επικοινωνήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και την ουκρανική ηγεσία, επισημαίνοντας τις προκλήσεις και τους κινδύνους που εγκυμονεί η επέκταση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της Μεσογείου.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο για τη Γάζα. Μετά την αναμενόμενη άφιξή τους στο λιμάνι του Ασντόντ, η Ελληνίδα πρέσβης στο Ισραήλ θα μεταβεί προσωπικά στο σημείο. Στόχος της διπλωματικής αποστολής είναι ο συντονισμός και η άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να καταστεί εφικτός ο ασφαλής και γρήγορος επαναπατρισμός τους στην Ελλάδα.
The post ΥΠΕΞ για “Γαλάζια Πατρίδα”: Προσέχουμε τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά δεν προχωράμε βεβιασμένα appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...