Τελευταία νέα
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 31,5% η Ν.Δ. στην Αττική – Δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. με 16,9% και στο 10,2% το ΠΑΣΟΚ Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ΚΝΕ σε Κυρανάκη: «Για να είσαι αντικομμουνιστής, πρέπει πρώτα να μισείς τον λαό!» Μεγάλες πλημμύρες στην Ισπανία: Εγκλωβισμένοι πολίτες και κατοικίδια διασώζονται με ελικόπτερα (βίντεο) Opinion Poll/Η μάχη της Αττικής: 31,5% Ν.Δ, 16,9% ΕΛ.Α.Σ, 10,2% ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση Opinion Poll στην Αττική: Το ΠΑΣΟΚ χάνει.. παραδοσιακά «εδάφη» Η Μυρτώ Κοροβέση προσχωρεί στο ΠΑΣΟΚ – Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη Σαμαράς κατά Μητσοτάκη για τουρκολιβυκό: «Κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά» ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο» «Καμπάνα» 50.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για τα πανό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό Οι «Πέντε της Ουλμ»: Οι τρομοκράτες με τα… γκράφιτι που τα έβαλαν με ισραηλινή εταιρεία Τσίπρας από Καρδίτσα: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να σταματήσει η διεύρυνση των ανισοτήτων και η διαφθορά
Efsyn.gr

Φωτιά στην Achaia Clauss: Διασώθηκαν το αυτοκρατορικό κελάρι με τις παλαιές σοδειές και το ιστορικό αρχείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του οινοποιείου της Achaia Clauss κάνει αναφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από την φωτιά, αλλά και τα όσα διασώθηκαν από την πυρκαγιά, όπως για παράδειγμα, το αυτοκρατορικό κελάρι με τις παλαιές σοδειές και το ιστορικό αρχείο.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2026, ξέσπασε φωτιά στο κτίριο υποδοχής και φιλοξενίας των επισκεπτών της Achaia Clauss, την “Κάβα Δανιηλίδος”. Η φωτιά κατέστρεψε το εσωτερικό του κτιρίου και του παρακείμενου πύργου, καθώς και το ιστορικό του ρολόι. Οι προσπάθειες των ανθρώπων του οινοποιείου είναι προσηλωμένες στην αποκατάσταση των ζημιών και την αναβίωση του ρολογιού, με την πίστη και τη δέσμευση ότι θα χτυπήσει ξανά.
Το ιστορικό αρχείο του οινοποιείου και το αυτοκρατορικό κελάρι με τις παλαιές σοδειές, βρίσκονται σε κτίρια που παραμένουν άθικτα.
Η ομάδα του οινοποιείου στέκεται με δέος, αγάπη και επιμονή μπροστά στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πολιτική Προστασία και στο υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή τους, αλλά και στους ανθρώπους και φίλους του οινοποιείου που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή τους. Το οινοποιείο θα ανοίξει άμεσα τις πύλες του στους επισκέπτες».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...