Τελευταία νέα
Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό» Κωνσταντοπούλου σε Κ. Καραμανλή: «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος» Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός Live: Ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Γαλάζια προκλητικότητα κι αλαζονεία Σόου Φωτήλα κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «Είστε κότες» Ντράπηκε η ντροπή: Όταν οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκρότησαν τον Κ. Αχ. Καραμανλή Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Νίκο Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας – «Φαντασιώσεις» LIVE Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Τρίτη μέρα – Τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Γερουλάνος: «Όταν μία Κυβέρνηση δεν κοιτάζει με ειλικρίνεια τα λάθη της, «μπαζώνει» ενοχές» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση από τη Βουλή – Το «κατηγορώ» σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Φώφη Γεννηματά:”Είναι μονόδρομος η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής.”

04/02/2021

Η  Φώφη Γεννηματά Προεδρος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτης  περιφέρειας Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών στην εισαγωγικη της ομιλια στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου (03/02/21) επεσημανε οτι στην κορυφαία εσωκομματική διαδικασία εκλογής  Προέδρου και του τακτικού συνεδρίου  θα τηρηθεί  κατά γράμμα το καταστατικό ενω ανεφερε οτι το ερχόμενο Φθινόπωρο, σε  ειδική σύνοδο της  Κεντρικης Πολιτικης Επιτροπης θα προχωρήσει η εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος.

Ολοκληρη η εισαγωγικη τοποθετηση της κ.Γεννηματα ακολουθει παρακατω:

Η χώρα και ο λαός περνούν δύσκολες ώρες. Στο μέσο μιας τρικυμίας με ομίχλη στον ορίζοντα.

Η πανδημία αναζωπυρώνεται.

Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε απροετοίμαστη και αυτοσχεδιάζοντας το δεύτερο κύμα, είναι και πάλι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα. Εγκαίρως ζητήσαμε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να αναδείξουμε την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου για την πανδημία. Δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Η Κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

Το ΕΣΥ δεν το έχει ενισχύσει και προετοιμάσει μέχρι σήμερα. Το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή έχει εγκαταλειφθεί.

Σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν έχει στηθεί.

Τα τεστ δεν έχουν αυξηθεί.

Η ιχνηλάτηση εξακολουθεί να γίνεται αναποτελεσματικά και περιορισμένα μόνο από ένα κεντρικό μηχανισμό της πολιτικής προστασίας.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι δημόσια. Υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας. Από πού προέρχεται η νέα  αύξηση των κρουσμάτων; Περιμένουμε απαντήσεις.

Τα σχολεία λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με συνωστισμό που οδήγησε στο κλείσιμό τους.

Η Κυβέρνηση περιμένοντας το εμβόλιο, αδιαφόρησε για όλα τα υπόλοιπα.

Η προμήθεια των εμβολίων όμως καθυστερεί και μαζί η πολυπόθητη ελευθερία και η ανοσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκλωβισμένη στους στείρους εθνικισμούς της, δείχνει αδύναμη  να ανταπεξέλθει στο ζήτημα του εμβολιασμού. Να διασφαλίσει την γρήγορη και ομαλή παραγωγή και προμήθεια των εμβολίων στα Κράτη μέλη.

Η παρατεταμένη βαθιά ύφεση και η οικονομική κρίση επιτείνονται και διαψεύδουν τα λεγόμενα των κυβερνόντων ότι στους επόμενους λίγους μήνες η οικονομία θα επανεκκινήσει και η χώρα θα ζήσει μέρες ταχύρρυθμης ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις φυτοζωούν ή κλείνουν, τα εισοδήματα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων εξανεμίζονται, η ανεργία μεγαλώνει και οι κατακτήσεις μιας ολόκληρης εποχής καθημερινά διακυβεύονται.

Η Κυβέρνηση χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα, χωρίς καμιά μεταρρυθμιστική δυναμική, χωρίς ενδιάμεσους στόχους και πρόγραμμα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση και να διαχειριστεί την ευκαιρία που μας δίνουν οι διαθέσιμοι πόροι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξωτερική απειλή εντείνεται κάτω από τις διαρκείς προκλήσεις του επεκτατικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Η χώρα, με ευθύνη της Κυβέρνησης προχωρά χωρίς την δυναμική μιας νέας εθνικής στρατηγικής που απαιτούν οι περιστάσεις.

Περιορίζεται στην πολιτική κατευνασμού, άμυνας και αντίδρασης στις δράσεις των γειτόνων μας.

Όσο η χώρα δεν αναπτύσσει τη δική της επιθετική στρατηγική, δεν κλιμακώνει στόχους, δεν ενώνει τους έλληνες σε ένα άρρηκτο εθνικό μέτωπο, δεν θέτει τις αναγκαίες κόκκινες γραμμές, η νέο-οθωμανική επεκτατική στρατηγική της Άγκυρας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το αποδεικνύει η πορεία των διερευνητικών συζητήσεων πάνω στις οποίες η Κυβέρνηση επένδυσε όλες τις ελπίδες.

Σε κάθε περίπτωση οι διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, πρέπει πάντα να έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στον διάλογο για την μοναδική μας διαφορά που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και αν χρειαστεί την από κοινού προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια.

Η Κυβέρνηση κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Ένα ερώτημα απασχολεί την πλειοψηφία τν Ελλήνων πολιτών. Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Και προσθέτω εγώ: Πόσο ακόμα θα συνεχιστούν οι στημένες αντιπαραθέσεις χωρίς περιεχόμενο, οι κοκορομαχίες της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν αφορούν τους πολίτες και τη ζωή τους , διχάζουν και δεν αποτελούν δύναμη για την πολιτική ζωή αλλά μεγάλη αδυναμία.

Υποτάσσουν την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στην κοντόφθαλμη κομματική τους στόχευση και λογική. Επιχειρούν να επιβάλλουν τον ιδιότυπο «δικομματισμό» τους σε καθεστώς.

Οι αντιπαραθέσεις του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναπαράγουν συνεχώς το ίδιο ξεπερασμένο μοντέλο μιας παλιάς εποχής.

Οι ουσιαστικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται στο εσωτερικό των κομμάτων που εκπροσωπούν. Αφορούν σημαντικές ιδεολογικές και πολιτικές συνιστώσες και συγκρούσεις. Τα εσωτερικά τους προβλήματα τους οδηγούν σε αναζήτηση ζωτικού χώρου.

Είναι φανερό ότι ο κοινός τους στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής του οποίου οι ιδέες επανέρχονται μέσω της πανδημίας στο προσκήνιο.

Μεταμφιέζονται ο ένας σε μεταρρυθμιστή και ο άλλος σε σοσιαλδημοκράτη και παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που τους υποστηρίζει και  τους προβάλλει, δεν μπορούν να αποκρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Είναι συστατικό στοιχείο της ταυτότητας τους.

Ο ένας συντηρητικός εκφραστής της νεοδεξιάς και ο άλλος συνεχίζει τη λαϊκίστικη πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια.

Το μοντέλο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ολοένα και περισσότερο αποτυπώνει τον συντηρητικό, συγκεντρωτικό και αυταρχικό χαρακτήρα της πολιτικής τους.

Ο ανασχηματισμός σήμανε στροφή δεξιά, το ζούμε καθημερινά με προκλητικές δηλώσεις Υπουργών και χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Με κιάλια θα βλέπει το πολυπόθητο κέντρο, ο κ.Μητσοτάκης.

Σε αντίθεση με τον άγονο και αδιέξοδο «δικομματισμό» της  ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη μας δείχνει ένα φωτεινό μονοπάτι που φιλοδοξεί να οδηγήσει στη  Νέα Αλλαγή.

Αποτέλεσμα εικόνας για συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κιναλ

Στην διαδρομή μας από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής και παρά την αδιάκοπή επίθεση που δεχόμαστε, χτίσαμε την πολιτική και ιδεολογική ενότητα μας , πάνω στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του πρωταγωνιστικού ρόλου ξανά.

Μια σειρά αποφάσεων των Συνεδρίων, των Συνδιασκέψεων, των οργάνων, επιβεβαίωσαν σχεδόν ομόφωνα τον σύγχρονο σοδιαλδημοκρατικό χαρακτήρα μας. Διαμόρφωσαν και εξειδίκευσαν την πολιτική μας. Διατύπωσαν με σαφήνεια τις προτάσεις μας. Και άφησαν το θετικό πολιτικό αποτύπωμα μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Οι προτάσεις μας δείχνουν βαθιά συναίσθηση ευθύνης.

Οι προγραμματικές μας επεξεργασίες οικοδομούν μια πραγματικά νέα πρόταση  εξόδου από την κρίση.

Ασκούμε σκληρή , τεκμηριωμένη και προγραμματική αντιπολίτευση.

Αποτελούμε τον αυθεντικό εκπρόσωπο της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης της οποίας η διαδρομή αναδεικνύεται ξανά ως η πιο δημιουργική, μεταρρυθμιστική και προοδευτική  σε όλη την πορεία της Μεταπολίτευσης. 

Σήμερα που η   κρίση  που βιώνει η χώρα και ο λαός βαθαίνει , έχουμε χρέος να εντείνουμε τον δικό μας αγώνα.

Η επίτευξη του στόχου να επανέλθουμε σε ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα κριθεί από τη συλλογική μας προσπάθεια.

Η συλλογική  προσπάθεια θα κρίνει  τελικά και  τη συμβολή μας στην επιδίωξη  να βγει η χώρα από την μέγγενη της κρίσης.

Ο στόχος  μας για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της πρότασης μας για Προοδευτική Διακυβέρνηση και το πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής δεν είναι στενά κομματικός.

Δεν είναι για  να καταλάβουμε θέσεις εξουσίας.

Δεν είναι για να γίνουμε παρακολούθημα και συμπλήρωμα στις επιδιώξεις της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να  είναι απόλυτα σαφές. Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε.

Τέτοιες δύσκολες επιλογές  έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής  ευθύνης όταν ήταν απόλυτα επιβεβλημένο για να αποτρέψουμε  την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Ορισμένοι που μετέγραψαν τον εαυτό τους για μια καρέκλα εξουσίας στη Κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι είναι πίσω τους, να ξέρουν ότι δεν μεταγράφεται  το κόμμα και δεν αλλάζει  ταυτότητά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Συλλογικά έχουμε κλείσει  αυτή την πόρτα και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει.

Αυτές οι  αποφάσεις και δεσμεύσεις  αποτελούν και αίτημα και απαίτηση της  κοινωνικής βάσης της παράταξης μας και με βάση αυτές καλούμαστε   να σχεδιάσουμετις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα. 

Σε ότι αφορά την  κορυφαία εσωκομματική διαδικασία εκλογής  Προέδρου και του τακτικού συνεδρίου μας, εγγυώμαι προσωπικά, ότι  θα τηρηθεί  κατά γράμμα το καταστατικό. Έχω δώσει δείγματα γραφής, με δημοκρατικές διαδικασίες που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και αποτέλεσαν υπόδειγμα και για άλλα κόμματα.

Το ερχόμενο Φθινόπωρο, σε  ειδική σύνοδο της  ΚΠΕ θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος.

Αποκλειστική μας προτεραιότητα  είναι να διατάξουμε όλες μας τις δυνάμεις  για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και των δεινών που βιώνει η χώρα.

Καθήκον και χρέος μας είναι η καθολική στράτευση σ’ αυτό το σκοπό που θα κρίνει τόσο την πορεία του τόπου όσο και την προοπτική της παράταξής μας.   

Είναι ιστορικό και πολιτικό μας χρέος, συντρόφισσες και σύντροφοι, να είμαστε παρόντες σε αυτή την δύσκολη μάχη.

Είναι αίτημα και εντολή των πολιτών που μας ψήφισαν αλλά και αυτών και είναι πολλοί, που μας παρακολουθούν με προσδοκία, να γεμίσουμε το κενό.

Να κερδίσουμε την μάχη των ιδεών και των θέσεων.

Να φέρουμε ξανά σε πρώτο πλάνο τα αιτήματα των ανθρώπων που πλήρωσαν την πρώτη, αλλά δεν αντέχουν να πληρώσουν και τη δεύτερη κρίση.

Να τους δείξουμε ότι η πανδημία δεν σκοτώνει την προοδευτική πολιτική, αλλά την δυναμώνει.

Ότι δεν μιλάμε στο όνομά τους, αλλά για αυτούς.

Ότι είμαστε δίπλα τους.

Να υπερασπιστούμε το έργο δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ.

Να επιβεβαιώσουμε αυτό που η ψυχή κάθε Έλληνα γνωρίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, φορτώθηκε και πλήρωσε λάθη που δεν έκανε, για να ξεπλυθεί η Δεξιά και να στηθεί ένας νέος βολικός δικομματισμός, που ανταγωνίζεται στον άξονα του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της συντήρησης  και των ημίμετρων.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι τώρα είναι η ώρα.

Τώρα που κυβερνά ο ιδεολογικοπολιτικός  μας αντίπαλος η ΝΔ.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑαπέτυχε και αποδεικνύει ότι δεν μπορεί.

Τώρα που η κοινωνία ξαναθυμάται την προσφορά του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα που οι θέσεις έχουν περισσότερη αξία από τις κραυγές και τα αναθέματα.

Τώρα που η κοινωνία νιώθει το έδαφος να χάνεται ξανά κάτω από τα πόδια της και βλέπει ότι το σύστημα ευνοεί ξανά τους λίγους.

Τώρα που δημιουργούνται νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί, που θα μετατραπούν σε νέα πολιτικά αιτήματα.

Τώρα που μια νέα γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση είναι πιο έτοιμη να αψηφήσει τους δημαγωγούς και να ψαχτεί περισσότερο, να διεκδικήσει δικαιώματα και έναν τρόπο ζωής που κάποτε για μας ήταν δεδομένα.

Να γιατί είναι μονόδρομος η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο προοδευτικός, περήφανος, γεμάτος αυτοπεποίθηση πολιτικός λόγος, η κοινοβουλευτική παρουσία, η προγραμματική στιβαρότητα, τα νέα στελέχη.

Κανένας άλλος δρόμος δεν μπορεί να εγγυηθεί την Νέα Αλλαγή και την επιστροφή μας σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Διαβάστε επίσης...