Τελευταία νέα
Συσφίγγονται οι δεσμοί μεταξύ Κασσελάκη και Άδωνη! Μετά τις φιλοφρονήσεις on air και αγώνας τενις στην Πολιτεία Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε δωμάτιο σπιτιού και σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο [εικόνες] ΕΛ.Α.Σ: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση – «Η Πολιτική Προστασία πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων» Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε περιοχές της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Όταν οι μοναχοί γερνούν: Το διακόνημα του γηροκόμου στα μοναστήρια του Αγίου Όρους Αντ. Σαμαράς απαντά για αυτοδυναμία και «γινάτι» (βίντεο) Τραμπ για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ: «Ο κομμουνισμός είναι σαν καρκίνος – Είναι χαμένος και θα είναι πάντα» Κουτσούμπας από τη Φλώρινα: Επίθεση σε κυβέρνηση και Τσίπρα για οικονομία, εξωτερική πολιτική και Συμφωνία των Πρεσπών Η διαγωνιστική ήττα των ΚΤΕΛ φέρνει τους… κονκισταδόρες προ των πυλών της Θεσσαλονίκης «Αέρας» Μπουένος Άιρες στο κέντρο της Αθήνας: Μια βραδιά γεμάτη τανγκό – Απέραντη «μιλόνγκα» τα Προπύλαια Φωτιά στην περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής Ο τοξικός καπνός από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο θα φτάσει μέχρι τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Εύβοια [χάρτης]
Efsyn.gr

Χάος στους δρόμους της Γενεύης λίγο πριν τη σύνοδο της G7 – «Είναι μια συνάντηση πλουσίων» [εικόνες – βίντεο]

Η ελβετική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων καθώς διαδηλωτές που αντιτίθενται στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γαλλία στόχευσαν κτίρια των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Μερικοί διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε ένα κτίριο τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ καθώς και φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει από την έδρα του Οργανισμού. Υπήρξαν επίσης αναφορές για σπασμένα παράθυρα σε τράπεζα και πυρπόληση ενός αυτοκινήτου Tesla.

Η πορεία ήταν κατά τα άλλα σε μεγάλο βαθμό ειρηνική, με έως και 7.000 άτομα να συμμετέχουν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι κατάσχεσε μερικά μαχαίρια και πυροτεχνήματα.
Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της G7 ως σύμβολο συγκεντρωμένης πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει εργαστεί ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, έγινε ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αναζωπυρώνοντας ανησυχίες για την ανισότητα.
AP Photo/Baz Ratner
«Μια συνάντηση πλουσίων»
«Για μένα, είναι μια συνάντηση πλουσίων που δείχνει για άλλη μια φορά πώς οι πλούσιοι μπορούν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι ενώ οι φτωχοί μένουν πίσω», δήλωσε η διαδηλώτρια Πίπα Σαουγκί.
AP Photo/Laurent Cipriani
Η σύνοδος κορυφής της G7 στις 15-17 Ιουνίου στο Εβιάν, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, θα συγκεντρώσει τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
AP Photo/Baz Ratner
Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα, ενώ οι ηγέτες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια σύγκρουση με τον Τραμπ καθώς επιδιώκει να οριστικοποιήσει μια ειρηνευτική συμφωνία-πλαίσιο με το Ιράν.
AP Photo/Laurent Cipriani
Στη Γενεύη, οι επιχειρήσεις αποκλείστηκαν και εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους εν μέσω προηγούμενων ανησυχιών για τη βία. Οι διαμαρτυρίες ήταν συχνές σε συγκεντρώσεις της G7 όλα αυτά τα χρόνια, με πολλούς διαδηλωτές να χρησιμοποιούν τις συνόδους κορυφής για να καταδικάσουν τον καπιταλισμό, την παγκοσμιοποίηση, την κλιματική αλλαγή και την ανισότητα.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...