Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Στο Απελντορν ο Καϊρίνεν Ο Αντώνης Σαμαράς τρομάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη Καταστροφικές πλημμύρες στην Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες [βίντεο] ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική αποσύνθεση της Μεταπολίτευσης Ο εξευτελισμός του κοινοβουλευτισμού Πού οφείλεται η επικράτηση των αντιδημοκρατικών συστημάτων διεθνώς; Ευρωκοινοβούλιο: Έκτακτη συζήτηση την Τετάρτη για την παρακολούθηση Κούλογλου Παραμένει ζωντανή ή… ξεθώριασε η Ελπίδα; Για τη «μητέρα των μαχών» ετοιμάζονται στο ΠΑΣΟΚ Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Ιεράπετρα και Μαλεβίζι – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στην Κρήτη Παραλήρημα Άδωνι κατά Τσίπρα: «Ο βρομερότερος των βρομερών, μην τολμήσει να ξαναπεί ότι είναι ο πιο έντιμος» Νέος πονοκέφαλος στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Σγουρού – «Άνοιγμα» στη Βόρεια Ελλάδα αλλά με αστερίσκους
Efsyn.gr

Χανιά: Γιγαντιαία πατάτα-γίγας 6,15 κιλών στον Αποκόρωνα – Θα διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε παραγωγός στο Νέο Χωριό Αποκορώνου στα Χανιά, καθώς κατά τη διάρκεια της συγκομιδής εντόπισε μια γιγαντιαία πατάτα βάρους 6,150 κιλών, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το apokoronaslife.gr, το ασυνήθιστο εύρημα προέκυψε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, με τον παραγωγό να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να την αφαιρέσει από το έδαφος χωρίς να προκληθούν ζημιές. Η ζύγιση που ακολούθησε επιβεβαίωσε το εντυπωσιακό βάρος των 6 κιλών και 150 γραμμαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τα συνηθισμένα μεγέθη της παραγωγής.
Ο παραγωγός κρατάει περήφανος την γιγαντιαία πατάτα του
Η πατάτα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες
Η τεράστια πατάτα έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα, ενώ αρκετοί παροτρύνουν τον παραγωγό να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα καταγραφής της στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το σημερινό καταγεγραμμένο παγκόσμιο ρεκόρ αφορά πατάτα που καλλιεργήθηκε στο Nottinghamshire της Αγγλίας και είχε βάρος περίπου 5 κιλά. Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης, η πατάτα από τον Αποκόρωνα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στα διεθνή ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...