Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Άριστος στην προπαγάνδα ο Άδωνις Γεωργιάδης Κουτσούμπας: ”Ηταν αλύγιστοι οι κομμουνιστές”-Εκδήλωση τιμής στους εξόριστους της Ακροναυπλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ”Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής” Σακελλαρίδης: ”Έπρεπε να παρέμβει η κ. Μπακογιάννη για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική θέση ο Μ. Λαζαρίδης” Μακάριος Λαζαρίδης: Το retweet που «στέλνει» τη Ντόρα Μπακογιάννη για σοκολατάκια μετά την παραίτησή του Παρασκήνιο: Πώς φθάσαμε στην παραίτηση Λαζαρίδη-Το βαρύ κλίμα, η παρέμβαση Μπακογιάννη και το καθοριστικό τηλεφώνημα ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί παραίτηση Γεωργιάδη Σάρκα και οστά παίρνει το κόμμα Τσίπρα τέλος Μαϊου – Το πρώτο άτυπο όργανο Αντιπολίτευση: Υποκριτική η παραίτηση Λαζαρίδη – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη Βελόπουλος: ”Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση Λαζαρίδη για αλλαγή ατζέντας και αποπροσανατολισμό από τα μεγάλα προβλήματα” Γεωργιάδης-Υπόθεση Μυρτούς: «ΕΔΕ για την συκοφάντηση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» Το κυβερνητικό μπούλινγκ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με πολιορκητικό κριό τον Αδωνι Γεωργιάδη
Libre.gr

Χαρίτσης κατά Καρυστιανού: “Η αντιδραστική ατζέντα δεν γνωρίζει σύνορα” – Ανοιχτός σε διάλογο με τον Τσίπρα

Στις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρχει ο πόλος απέναντι στον τραμπισμό σε όλες τις εκδοχές του, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στο προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, υπογραμμίζοντας πως στις σημερινές συνθήκες δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε απλώς το καντήλι αναμμένο.

Απεναντίας, το Λαϊκό Μέτωπο δεν είναι σφραγίδα επικύρωσης υπαρχόντων συσχετισμών· είναι στρατηγική ριζικής μεταβολής τους, εκτίμησε ο κύριος Χαρίτσης, περιγράφοντας το ως γραμμή ενεργής παρέμβασης. Πίεσης. Αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, όπως είπε.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και το υπό ίδρυση κόμμα Καρυστιανού, «η αντιδραστική ατζέντα δεν γνωρίζει σύνορα. Διαποτίζει την κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε λέγοντας πως «το πρόσφατο παράδειγμα με τις δηλώσεις της κυρίας Καρυστιανού το δείχνει καθαρά. Αντί να συζητάμε πώς θα διευρύνουμε τα δικαιώματα στον 21ο αιώνα, ανοίγει ξανά συζήτηση για θεμελιώδη δικαιώματα και τις μεγάλες κατακτήσεις της δημοκρατίας μας. Δεν είναι κομματικό ζήτημα. Είναι αξιακό. Αφορά το ποιες ιδέες, ποιες αντιλήψεις, ποια πιστεύω θέτουν την ατζέντα στο δημόσιο διάλογο».

«Εκεί στηρίχθηκε η επιτυχία του Τραμπ. Αυτό είναι το υπόδειγμα που μιμούνται οι επίδοξοι τραμπικοί κάθε μορφής και στη χώρα μας» παρατήρησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς. «Και γι’ αυτό, πιστεύω, ότι οι αυταπάτες τελείωσαν. Δεν είμαστε στο παρά πέντε. Είμαστε στο και ένα. Το ρολόι του χρόνου έχει ήδη σημάνει μεσάνυχτα» πρόσθεσε.

Κατά τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, το Λαϊκό Μέτωπο δεν είναι γραμμή υποστολής της κομματικής δράσης. Το αντίθετο, καθώς δεν έχουμε αναμόρφωση της παγκόσμιας τάξης. Έχουμε παγκόσμια καθεστωτική αλλαγή. Είμαστε αντιμέτωποι με τον φασισμό της εποχής μας, όπως επισήμανε.

Υπό αυτό πόρισμα, οι επόμενες εκλογές μπορεί να σημάνουν τον οριστικό συγχρονισμό της χώρας με το παγκόσμιο αντιδραστικό καθεστώς, προειδοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι κανένα Μέτωπο στην ιστορία δεν εμφανίστηκε με ώριμους συσχετισμούς· οι συσχετισμοί παράγονται μέσα στη σύγκρουση.

Επιπλέον, «το δικό μας εγχείρημα έφερε την ήττα του Κασσελακισμού στην Αριστερά. Το δικό μας εγχείρημα έδωσε ανάσα αξιοπρέπειας στον ηττημένο κόσμο της Αριστεράς την πιο κρίσιμη στιγμή» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, όταν όλοι μιλούσαν για εξώστες και άλλες τέτοιες ανοησίες, δείξαμε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του πολιτικού διαλόγου και της ουσιαστικής κριτικής.

Ακούω το επιχείρημα, μπαίνω σε συζήτηση, λέω καθαρά τη γνώμη μου. Δεν υποστέλλω τη σημαία της κριτικής, δεν κρύβομαι όμως και πίσω από τη σημαία για να πω δεν συζητάω», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, «να επιλέξουμε ότι από την επόμενη μέρα αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες -όχι ρητορικές εκκλήσεις- για τη δημιουργία του ενωτικού πόλου της Αριστεράς της εποχής μας», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας το ρόλο της Νέας Αριστεράς ως προωθητικής δύναμης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...