Τελευταία νέα
Μ. Αποστολάκη προς δανειολήπτες: “Δεν είστε μόνοι σας” Πολεοδομία Κατερίνης: «Εφτά εσύ, εφτά εγώ» – Αποκαλυπτικοί διάλογοι για εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο Ανδρουλάκης: «Θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση» Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνο στοίχημα η φοίτηση στο 2ο Δημοτικό Καλοχωρίου Ματθαίος Τσαχουρίδης: Διονυσιακό γλέντι στην καρδιά της Σταυρούπολης Aρχαιολόγοι κατά ΥΠΠΟ: «Παπούρα ώρα μηδέν» – Νέες βολές για την εγκατάσταση του ραντάρ Αύριο η ελληνική Navtex για το καλώδιο και οι ανακοινώσεις – Γιατί προκαλεί ανησυχίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα η άτυπη ενημέρωση στην Τουρκία Απολογία Καββαδά άνευ τεκμηρίων για τα 200.000 ευρώ του Κουλκουδίνα Αιχμές Βορίδη κατά Τσίπρα για τους Ποινικούς Κώδικες: «Κουνάς το δάχτυλο για διαφθορά; Ε, όπα ρε παιδάκι μου» Ξέσπασμα Λατινοπούλου: Πεζές περιπολίες με μαλινουά και λυκόσκυλα για όσους λανθασμένα έχουν λάβει άσυλο Π. Μαρινάκης: Απορρίπτει η ΝΔ την πρόταση Βελόπουλου για προανακριτική επιτροπή για τον Τσίπρα Τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη προς Μιλάνο
Efsyn.gr

Χαρδαλιάς: «710 έλεγχοι μέσα σε ενάμιση μήνα σε σχολικά κυλικεία και επιχειρήσεις τροφίμων κοντά σε σχολεία»

Η Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο διάστημα προχωρά σε μια σειρά ελέγχων σε σχολικά κυλικεία και επιχειρήσεις τροφίμων που λειτουργούν κοντά σε σχολεία με στόχο τη προστασία της υγεία των μαθητών.
Συγκεκριμένα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν γίνει 710 έλεγχοι στην Αττική, 471 σε σχολικά κυλικεία και 239 σε επιχειρήσεις τροφίμων, κατά τους οποίους έχουν εντοπιστεί 72 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 122.500 ευρώ. Δύο ακόμη περιπτώσεις μάλιστα, βρίσκονται στο στάδιο εξέτασης από τις αρμόδιες επιτροπές.
«Στην υγεία των παιδιών μας δεν χωρούν εκπτώσεις» δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς βεβαιώνοντας ότι «οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία θα συνεχιστούν με την ίδια αυστηρότητα».
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «όταν μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, δεν υπάρχουν περιθώρια εκπτώσεων, συμβιβασμών ή ανοχής. Κάθε γονιός που στέλνει το παιδί του στο σχολείο πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Να γνωρίζει ότι τα τρόφιμα που αγοράζει το παιδί του από το σχολικό κυλικείο ή από ένα κατάστημα δίπλα στο σχολείο υπόκεινται στους προβλεπόμενους ελέγχους και ότι οι αρμόδιες αρχές κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια και αυστηρότητα. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και αυτή την ευθύνη αναλαμβάνουμε καθημερινά στην πράξη».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, που δουν στο πεδίο για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ αναφερόμενος στους εκατοντάδες ελέγχους τόνισε ότι:
«Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την υγεία των παιδιών ως δευτερεύουσα υποχρέωση. Όποιος δραστηριοποιείται στον χώρο της σχολικής διατροφής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα τη νομοθεσία. Και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβάλλονται χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις».
Διευκρίνισε πως: «Σκοπός μας δεν είναι να εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στην επιβολή προστίμων. Είναι πρωτίστως να προλαμβάνουμε κινδύνους, να διασφαλίζουμε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Το δόγμα μας είναι και παραμένει ένα: μηδενική ανοχή σε πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Και όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, η ευθύνη αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Οι έλεγχοι δεν σταματούν με την ολοκλήρωση μιας συγκεκριμένης περιόδου. Συνεχίζονται με συνέπεια, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή της Αττικής. Γιατί η προστασία των παιδιών μας είναι καθημερινή υποχρέωση, την οποία οφείλουμε να υπηρετούμε με πράξεις και όχι με λόγια».
Που έγιναν οι έλεγχοι
Η ελεγκτική δραστηριότητα κάλυψε τις Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς και του Πειραιά και των Νήσων.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 161 έλεγχοι στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, 104 στον Βόρειο Τομέα, 133 στον Νότιο Τομέα, 80 στον Δυτικό Τομέα, 98 στην Ανατολική Αττική, 12 στη Δυτική Αττική και 122 στον Πειραιά και τα Νησιά.
Παράλληλα, τα ελεγκτικά κλιμάκια επισκέφθηκαν 298 επιπλέον σχολικές μονάδες, στις οποίες διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε κυλικείο, γεγονός που αποτυπώνει την ευρύτητα της επιτόπιας κινητοποίησης των υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...