Τελευταία νέα
Nations League: «Πέρασε» από το Βέλγιο η Γαλλία, ηχηρή νίκη της Ιταλίας μέσα στην Τουρκία Λέσβος: Ερώτηση Αρβανίτη προς την Κομισιόν για τον αφθώδη πυρετό – Η αναφορά στη «φυλή προβάτου Λέσβου» Βουλή: Εγκρίθηκε με ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο για τις ξένες επενδύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Καρφώνει την κυβέρνηση η ΠΟΓΕΔΥ μετά την ευρωπαϊκή «βόμβα» – «Η απάτη συνεχίζεται, οι έλεγχοι μένουν στα χαρτιά» Μήνυμα Τραμπ για σύντομο τερματισμό του πολέμου στο Ιράν: «Θα κερδίσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» Σάλος με Νετανιάχου: Το μυστικό ταξίδι στα ΗΑΕ – Ζήτησε από τον σεΐχη να διαψεύσει αποκαλυπτικό δημοσίευμα ισραηλινών ΜΜΕ Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης» Μάντσεστερ Σίτι: Οι πιθανές κυρώσεις για τις 114 παραβάσεις – Από πρόστιμο έως και υποβιβασμό Σκέρτσος για τρίτη θητεία Μητσοτάκη: Η σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα GSI: Συγκεχυμένες πληροφορίες για την όδευση του καλωδίου-Επιμένει η Αθήνα ότι δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός Ρόδος: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή Κώστα Λίμα, γιου του παλαίμαχου παίκτη του Πανιωνίου, Νόνι Θάνατος Μαζωνάκη: Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι της προφυλακισμένης γιατρού
Basket.gr

Χλιαουτάκη: «Έχουμε πείσμα και θα πετύχουμε όλες μαζί» (pics)

Η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται στην Τουλτσέα της Ρουμανίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ U18 Β’ Κατηγορίας, το διάστημα 31 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, με το στόχο να μην είναι άλλος από την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη κάνει το ταξίδι σε μια πόλη, που βρίσκεται στα ανατολικά της έτερης βαλκανικής χώρας, περίπου στις τρεις ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, με πληθυσμό λίγο πάνω από τους 65.000 κατοίκους. Στην όμορφη Sala Polivalenta, με χωρητικότητα άνω των 5.000 θέσεων, η «γαλανόλευκη» θα επιχειρήσει να πετύχει το στόχο της, κάνοντας την αρχή την Παρασκευή (31/7, 21:00) με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία.

«Ιδανικό να ξεκινήσουμε βγαίνοντας πρώτες»

Η Έλενα Χλιαουτάκη μίλησε για το πώς κύλησε η προετοιμασία, τονίζοντας ότι «όλα πήγαν εξαιρετικά και θεωρώ, ότι ήδη είμαστε ομάδα, με όλα τα κορίτσια να είναι πολύ πρόθυμα να βοηθήσουν. Μετά την προετοιμασία, θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και το ιδανικό, για αρχή, θα ήταν να βγούμε πρώτες στον όμιλο, για να κάνουμε μια καλή αρχή».

Αυτή η Εθνική Νεανίδων μπορεί να πετύχει βάσει ταλέντου, αγωνιστικής χημείας, ή χάρη στο κλίμα ανάμεσα στα κορίτσια; «Είναι ένας συνδυασμός. Καθεμία έχει το δικό της ταλέντο και ως ομάδα έχουμε δουλέψει αρκετά καλά, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί», απαντά η διεθνής ψηλή, η οποία επιπρόσθετα στο τι πρέπει να διορθώσουν η ίδια και οι συμπαίκτριές της, επισημαίνει ότι «θα μπορούσαμε να δουλέψουμε παραπάνω στην άμυνα. Η επίθεση μας βγαίνει αρκετά καλά χάρη στην χημεία μας, επομένως πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερη έμφαση στο να βρούμε τα πατήματά μας στην άμυνα. Το σίγουρο είναι, ότι όλες έχουμε πείσμα για να πετύχουμε».

Η ίδια σχολιάζει και το ρόλο, που της έχει δοθεί. «Εχουμε όλες πάνω κάτω τον ίδιο ρόλο. Οτιδήποτε καταφέρνουμε, το κάνουμε όλες μαζί. Μπορώ προσωπικά να δώσω αρκετά στην άμυνα με το πείσμα μου, και στην επίθεση θα κάνω όσα μου ζητά το επιτελείο μας», υπογραμμίζει.

Η Έλενα Χλιαουτάκη δεν κρύβει την υπερηφάνεια της, φορώντας το εθνόσημο και στέλνει το δικό της μήνυμα στο τέλος. «Η υπερηφάνεια του να φοράς του εθνόσημο δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Είμαστε όλες υπερήφανες, προσωπικά ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω σε τέτοιο βαθμό, ώστε να το φοράω και στο μέλλον», αναφέρει.
Το άρθρο Χλιαουτάκη: «Έχουμε πείσμα και θα πετύχουμε όλες μαζί» (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...