Τελευταία νέα
Παπασταύρου: Με “φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι” και RED III ενισχύουμε την ενεργειακή Δημοκρατία Αλέξης Τσίπρας για υποκλοπές: «Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει» Χαρίτσης για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου δείχνει τι σημαίνει “ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης” στην Ελλάδα Τσίπρας για υποκλοπές και απόφαση Αρείου Πάγου: Ότι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο Ξεσπά μητέρα θύματος: «Θέλω να φέρω τον κ. Καραμανλή μπροστά στον φυσικό δικαστή» Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Σκέρτσο για τα πανεπιστήμια: «Κυβερνητικός ινστρούχτορας με φωτοβολίδες αντιπερισπασμού» Υποκλοπές: Οργή από τον νομικό κόσμο για την απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Μένω άφωνος είπε ο Χρήστος Ράμμος Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές Μιχαηλίδου:Στηρίζουμε την αγροτική οικογένεια, διπλασιάζουμε τη στήριξη για τη Θεσσαλία Συνάντηση Μητσοτάκη – Τασούλα για τις τελευταίες εξελίξεις Συνάντηση Μητσοτάκη -Τασούλα: Έντονη αντίδραση Ανδρουλάκη στην απόφαση του Αρείου Πάγου: Ενταφιάζονται η διάσταση της κατασκοπείας και η σύνδεση των κρατικών Αρχών με το predator
Paron.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Ούτε Πράσινα φανάρια ούτε Νίκαια

• «Ευθαρσώς, το “Μητσοτάκης ο Αγροτοκτόνος”, δεν μας εκφράζει. Μακάρι λοιπόν να το διαψεύσει στην πράξη.»
• Ούτε στα πράσινα φανάρια ούτε στη Νίκαια υπάρχει η Λύση. Εμείς λέμε: Άσκρη Βοιωτίας.
Των
ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
kepouroschristos51@gmail.com
ΠΑΣΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Αν δεν χωράνε οι 35 εκπρόσωποι των Αγροτών και των συναφών επαγγελμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου, ας γίνει κάπου αλλού η συνάντηση. Ακόμη και εκτός Αθηνών. Το καλύτερο.
Μια ιδέα είναι η Άσκρη Βοιωτίας. Ο τόπος του Αγρότη και Βοσκού, Ποιητή και Σοφού Ησίοδου.
Ίσως δε μια δημιουργική επιστροφή  στις “Ημέρες και τα Έργα” του, φωτίσει, τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τους Αγρότες,  για το δέον γενέσθαι, πριν από τον προδιαγεγραμμένο θάνατο, τόσο της Κτηνοτροφίας, όσο και στη συνέχεια, και της Γεωργίας.

Οι Αγρότες, όπως έδειξε η ιστορία, έμειναν φτωχοί, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν μπαταξήδες.
Τόσο η Αγροποίηση, όσο και η Αγροσοφία* του συμβολικού αυτού τοπωνυμίου, μπορούν να κάνουν την Κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και για τη MERCOSUR, όσο και τους Αγρότες, ως προς την πολιτική επαναθεμελίωση του αγροτικού κινήματος.
Όλες οι εξουσίες έχουν στο πίσω αλλά και σε άλλα μέρη του μυαλού τους, το “διαίρει και Κυβέρνα.” Οπότε πρώτο  μέλημα στη διαφύλαξη της ενότητας ενός χώρου, όφειλε να είναι η επεξεργασμένη πολιτική. Και όταν αυτή δεν υφίσταται, οι ευθύνες για την όποια διάσπαση, είναι εξ αδιαιρέτου. Με τη λύση να αναζητείται στην επαναθεμελίωση της πολιτικής.
Η οποία μπορεί να αναζητηθεί στην Άσκρη Βοιωτίας. Στα ιστορικά, τα πολιτικά, και κυρίως τα ηθικά εχέγγυα που προσφέρει. Ούτε στα πράσινα φανάρια βρίσκεται ούτε όμως στη Νίκαια. Και δεν είναι ζήτημα αριθμητικό. Η ηθική διάσταση προηγείται. Εδώ ισχύει το “Ο πρώτος αναμάρτητος κλπ”.
Κατά τα άλλα, ως πρώτο αίτημα μπορεί να παραμείνει το άτοκο δάνειο των 2.20 δις Ευρώ. Όσα δηλαδή και τα χρήματα που η Ελλάδα δάνεισε στο Ζελένσκι.
Γιατί το γήπεδο αντιπαράθεσης του Αγροτικού και του Περιφερειακού με την Κυβέρνηση, είναι η Πολιτική. Το Αθηναϊκό με τις κεντρικές του επιλογές και προτιμήσεις. Το “Φίλοι οι αγρότες, αλλά φίλτατος ο Ουκρανός Πρόεδρος”, χρειάζεται κατάλληλη απάντηση. Κι αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην επαναθεμελίωση.
 
Και όλα αυτά, όταν τα λεφτά στο Ζελένσκι, είναι δανεικά και αγύριστα. Ενώ οι αγρότες, όπως έδειξε η ιστορία, έμειναν φτωχοί, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν μπαταξήδες.
Ας μη λέγονται λοιπόν για άλλη μια φορά ψέματα περί ανυπαρξίας διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά για Δάνεια σε μια εκτακτότατη ανάγκη, όπως η σημερινή του Αγροτικού κόσμου, υπάρχουν.

Ο πιο κοινός τόπος είναι ότι οι εν Αθήναις ταγοί είναι οι μουντζούρηδες της ιστορίας.
Διαφορετικά αυτό που ακολουθεί είναι η αγροτοκτονία. Με αυτουργούς, τη μορφωτική κρίση και πτώχευση της νεοελληνικής Εθνικής κουλτούρας, καθώς και την όποιου χρώματος χρόνια Αθηναϊκή κυβερνητική και κομματική πεπατημένη. Το αν κάτι είναι τόπος κοινός είναι ότι οι εν Αθήναις ταγοί ήταν και είναι οι μουντζούρηδες της ιστορίας. Αυτούς που ακόμη πριν από έναν και αιώνα ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Βιζυηνός τους είχε αποκαλέσει: “Οι μυγοχάφτηδες των Αθηνών”.
Οπότε και εμείς δεν κομίζουμε κάποια νέα γλαύκα στην Αθήνα. Κατά τα άλλα, αν είμαστε κάτι είμαστε μια από τις αντιπολιτεύσεις του Αθηναϊσμού. Παρόλα αυτά, ευθαρσώς, το: “Μητσοτάκης ο Αγροτοκτόνος”, δεν μας εκφράζει. Μακάρι λοιπόν να το διαψεύσει στην πράξη.
* Δείτε σε αρχείο PDF, την ομώνυμη εργασία του Χρήστου Κηπουρού ΕΔΩ: Αγροποίηση και Αγροσοφία
Φωτο: Άσκρη Βοιωτίας,  Λίμνη Μουσών, https://limnimouson.gr/photo-gallery/
The post ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Ούτε Πράσινα φανάρια ούτε Νίκαια appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...