Τελευταία νέα
«Η Αμερική είναι σύμμαχός σας»: Το μήνυμα της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ προς όλους τους Έλληνες Γκίλφοϊλ:”Η Ελλάδα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο” Βέτο: Η αποχή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα Κρίση στο Μαξίμου: Η αμηχανία Μητσοτάκη την ώρα που ο Δένδιας τον αγνοεί απροκάλυπτα Εν συντομία….. σχόλια για την οικονομική ανισότητα, από τον Θ. Μαράκη Κωνσταντοπούλου: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε «ναι» στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη Η Δημοκρατία σε Προσαγωγή: Νέα Εποχή Σκοταδισμού στο Σύνταγμα: Προσαγωγή γυναίκας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Αν. Σαπουνά στο ΕΡΤnews: Να συνεννοηθούμε οι αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις για να αλλάξουμε το πολιτικό καθεστώς Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ισχυρές ενδείξεις για ευθύνες Βορίδη και Αυγενάκη Απ. Αποστόλου στο “Π”: Η υπαρξιακή πολιτική του Νικόλα Αμπανιάνο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή και ο «υπαρχηγός« του κυκλώματος – Εννέα άτομα προφυλακισμένα Επίθεση με αυγά και αντικείμενα δέχθηκε ο Μάκης Βορίδης στο Ηράκλειο Κρήτης – Συντάσσονται μαζί του Νίκος Παπανδρέου και Π. Γερουλάνος: “Πολιτική επίθεση”
Libre.gr

Χριστοδουλίδης από Θεσσαλονίκη: ”Όσο συνεχίζεται η τουρκική εισβολή, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πράξουμε το παν για να επανενώσουμε την πατρίδα μας”

«Όσο συνεχίζεται η τουρκική εισβολή, Κύπρος και Ελλάδα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πράξουμε το παν για να επανενώσουμε την πατρίδα μας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή να εκπροσωπώ τον κυπριακό ελληνισμό, να εκπροσωπώ τον κυπριακό λαό στην επίσημη δοξολογία για τον Άγιο Δημήτριο, στην επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης και συνέχισε: «Και σε μια τέτοια σημαντική μέρα αποφασίσαμε, ως Κυπριακή Δημοκρατία, για να τιμήσουμε και τον Πολιούχο Άγιο, αλλά για να τιμήσουμε και τη Θεσσαλονίκη, να τιμήσουμε τη Μακεδονία να κάνουμε τα εγκαίνια της πρώτης Έδρας Κυπριακών Σπουδών εκτός Κύπρου, εδώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Μας ενώνουν κοινοί αγώνες. Η πλειοψηφία των Κυπρίων που έπεσαν εκτός Κύπρου ήταν εδώ στα ευλογημένα χώματα της Μακεδονίας.

Μας ενώνουν κοινές επιδιώξεις, κοινοί στόχοι και μέσα από έναν συνεχή συντονισμό εργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας, με ύψιστο στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής. Πενήντα ένα χρόνια μετά τα εδάφη της Κύπρου, τα εδάφη ενός σημαντικού μέρους του ελληνισμού συνεχίζουν να είναι υπό κατοχή και όσο συνεχίζεται αυτή η παράνομη κατάσταση πραγμάτων δεν έχουμε άλλη επιλογή Κύπρος και Ελλάδα, Ελλάδα και Κύπρος, από το να πράξουμε το παν για να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Θεσσαλονικείς, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...