Τελευταία νέα
Πώς «ροκάνισε» ο πληθωρισμός τις αυξήσεις των μισθών Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου δέκα στρέμματα Πυρά από την ΕΛ.Α.Σ για τη νέα ΚΥΑ: «Συνδέουν κοινωνικά ζητήματα με οικονομικά κίνητρα, θα την καταργήσουμε» Προκαλεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Γύφτοι είναι, θα αυτοκτονούσα» απάντησε σε υποθετική ερώτηση για τους Ρομά Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος Πυρκαγιά στην περιοχή Λειψύδριο του Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ Τσουκαλάς σε ΝΔ: Ζητά διαγραφές για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραίτηση Ντόκου Ο Σπύρος Δρίτσας στην «Εφ.Συν.»: «Από το ΕΣΥ της ταλαιπωρίας στο ΕΣΥ της φροντίδας» Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για 250η επέτειo: Ευκαιρία να αναδειχθεί η δυναμική της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ Μήνυμα Καρόλου για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες» Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη για τη σύζυγο Φαραντούρη: «αν δεν δημοσιοποιήσει τα έγγραφα αποπέμψτε τον»
Filathlos.gr

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία 20χρονου: «Υπάρχουν ενδείξεις οπαδικού υπόβαθρου»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταξίδεψε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παραδεχόμενος πως υπάρχουν ενδείξεις (αλλά όχι ακόμη αποδείξεις) πως η δολοφονία του 20χρονο φίλου του ΠΑΟΚ, Κλεομένη, είχε οπαδικά κίνητρα.
«Το τμήμα δίωξης χειρίστηκε παραδειγματικά την υπόθεση. Διενεργεί αυτοτελώς αστυνομικές ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν μπορούμε να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία, η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις οπαδικού υπόβαθρου, αλλά τα υπόλοιπα ανήκουν στη διαδικασία της ανάκρισης και της ελληνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα, παραδέχτηκε πως παρότι τα γήπεδα είναι πλέον ασφαλή από επεισόδια, η βία έχει μεταφερθεί εκτός αυτών. «Από τον Φεβρουάριο του 2024 για αδικήματα σχετικά με τα αθλητικά έγιναν 1.593 έλεγχοι, 147 συλλήψεις και 196 άτομα κατηγορήθηκαν και 13 προφυλακίστηκαν. Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις, εκ των οποίων οι δύο εκμεταλλευόμενες την οπαδική τους δραστηριότητα πουλούσαν ναρκωτικά και έκαναν αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας φιλάθλων. Οι αγωνιστικοί χώροι έγιναν χώροι υγιούς αθλητικού ανταγωνισμού, χωρίς επεισόδια με χιλιάδες γονείς και παιδιά να παρακολουθούν αγώνες αθλημάτων. Δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα μακριά από τα γήπεδα, με άτομα να μην συμμορφωνόταν με τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί θα μας βρουν απέναντι.
Ο εποπτεύων διέταξε το άνοιγμα δικογραφίας για να διακριβωθούν εγκληματικές πράξεις για τις συγκεκριμένες ομάδες, που δραστηριοποιούνται έχοντας κίνητρα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά έχουν τα στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος, να τεθούν υπό παρακολούθηση και έλεγχο με βάση τον ποινικό νόμο, να εξαρθρωθούν και να διαλυθούν. Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος με αξιόποινες πράξεις με χαρακτηριστικό τη βία.
Το πρόσφατο αποτελεί οδηγό και για άλλα δράσεις στο νομοθετικό πεδίο. Γι’ αυτό βελτιώνουμε τις υφιστάμενες διατάξεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή ανηλίκων να και νεαρών ανηλίκων που σχετίζονται με αξιόποινα στο πλαίσιο της αθλητικής ομάδας. Ενισχύεται η θέση ενήλικου που χρησιμοποιεί ανήλικο ή αποδεδειγμένα τον στρατολογεί για τέτοιο σκοπό. Είμαστε εδώ να τους διαλύσουμε».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...