Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112 Μισθοί Αρχιερέων: Θα παίρνουν από 3.270 έως 4.671 ευρώ – Ξεκινάει τον Αύγουστο η πίστωση Τι είναι εφικτό τελικά για τον Γκουτέρες;
Filathlos.gr

«Χτύπησε» στο 93’ και άλωσε το «Αλβαλάδε» η Μπενφίκα

Σε ένα ντέρμπι με ένταση και δραματικό φινάλε, η Μπενφίκα πήρε τεράστια νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, «χτυπώντας» στις καθυστερήσεις και αλλάζοντας τις ισορροπίες στη μάχη της κορυφής.
Οι «αετοί» μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πήραν το προβάδισμα στο 27’, όταν ο Σέλντερουπ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, την ώρα που η Σπόρτινγκ είχε χάσει νωρίτερα πέναλτι με τον Λουίς Σουάρες στο 19’. Το 0-1 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα, σε ένα πρώτο μέρος με καλό ρυθμό και δυνατές μονομαχίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 72’ με τον Μορίτα, δίνοντας νέα τροπή στο ντέρμπι. Μάλιστα, η Σπόρτινγκ βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο όμως ακυρώθηκε μέσω VAR, σε μια φάση που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις.
Η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και στο 90+3’ «χτύπησε» με τον Ράφα Σίλβα, ο οποίος μετά από εξαιρετική κίνηση και πάσα την κατάλληλη στιγμή, πλάσαρε ψύχραιμα για το τελικό 1-2, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σπουδαίο «διπλό».
Στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι δύο από τους τρεις Έλληνες, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να περνά στο 61’ και τον Βαγγέλη Παυλίδη να μπαίνει στο 78’, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης συνεχίζει να μένει εκτός, εξαιτίας του προβλήματος στον έσω πλάγιο.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μπενφίκα ανέβηκε στη 2η θέση, προσπερνώντας τη Σπόρτινγκ, ενώ η Πόρτο παραμένει στην κορυφή, αλλά βλέπει την πίεση να αυξάνεται όσο πλησιάζει το φινάλε της σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...