Τελευταία νέα
Σαουδική Αραβία: Το κλείσιμο του αγωγού προς την Ερυθρά Θάλασσα φέρνει απώλεια 4% στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου Ο Κασιδιάρης αποφυλακίζεται και απειλεί: «Επιστρέφω με πλήρη πολιτικά δικαιώματα στην κεντρική πολιτική σκηνή» Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές Χιονοστιβάδα οι απάτες κατά πολιτών: Οταν χτυπάει το τηλέφωνο και δεν είναι ο… ΔΕΔΔΗΕ Κουτσούμπας από τη Βόρεια Εύβοια: «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό» – Κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ Τραγικό ναυάγιο στην Ινδονησία: Νεκροί και πάνω από 100 αγνοούμενοι – Πλοίο «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ Τον «έκαψε» το TikTok: 67χρονος πήγαινε ανάποδα στην παραλιακή από Βούλα προς Γλυφάδα Επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ-ΕΛΑΣ: “Το χάρισμα να σερβίρω ψέματα με πλατύ χαμόγελο δεν το έχω” ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: «Επιβεβαιώνει ότι ποτέ ο λαός δεν πρόκειται να επωφεληθεί από την καπιταλιστική ανάπτυξη» Πύργος: Άγρια επίθεση με ρόπαλα σε 36χρονη και τον πατέρα της – Καταγγέλλεται ο πρώην σύντροφός της Data Centers στην Ελλάδα: Τεχνολογική αναβάθμιση ή αποικιοκρατία; Το μπιφτέκι που έγινε… πολιτικό θρίλερ: Δύο σημερινοί υπουργοί στο επίκεντρο μιας απίθανης ιστορίας
Indicator.gr

Χ. Δούκας: Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων στην Κυψέλη

Σειρά μέτρων και μελετών από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την αποκατάσταση και την ασφάλεια των οικημάτων που υπέστησαν βλάβες κατά τις εργασίες του μετρό, στην Κυψέλη ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της πληγείσας περιοχής. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ρωγμές και οι βλάβες που έχουν παρουσιαστεί σε 200 διαμερίσματα της περιοχής, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες του μετρό.
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την “πολύ αναλυτική συζήτηση”, με στελέχη και τη διοίκηση της “Ελληνικό Μετρό όπως είπε, ο κ. Δούκας υπογράμμισε την “ενεργή στάση” της Δημοτικής Αρχής στο πλευρό των κατοίκων, λέγοντας: “Ζητήσαμε, πρώτον, να υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων και ανεξάρτητος δημόσιος φορέας, ο οποίος να πιστοποιήσει ότι τα κτίρια αυτά είναι εντάξει στατικά. Δεύτερον, να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και οι αποκαταστάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή, για όλους αυτούς τους λόγους, ο μετροπόντικας έχει σταματήσει. Περιμένουμε, από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες να μας ενημερώσουν για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία το αμέσως επόμενο διάστημα. Τρίτον, ζητάμε αναλυτική ενημέρωση μόλις εκδοθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τη διαδικασία επανεκκίνησης των εργασιών στην Κυψέλη. Είμαστε εδώ μαζί με τους κατοίκους για να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις. Θέλουμε τη Γραμμή 4 του Μετρό, αλλά θέλουμε όλα να γίνονται σε συνθήκες ασφάλειας, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις”.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κατοίκων παρουσίασαν την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή και μετέφεραν τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και της περιουσίας τους, την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τις βλάβες, την ταχεία αποκατάστασή τους, καθώς και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη των σχετικών ενεργειών.
The post Χ. Δούκας: Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων στην Κυψέλη appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...