Τελευταία νέα
Ο Κριστιάνο άργησε να καταλάβει Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή Σάμος: Συλλήψεις μαθητών γυμνασίου επειδή έκαναν κατάληψη – Στο πλευρό τους γονείς και εκπαιδευτικοί ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβολή στην πρώτη δίκη βουλευτή της ΝΔ – Στις 20 Νοεμβρίου η υπόθεση της Κατερίνας Παπακώστα Σέρρες: Νεκρή 85χρονη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία Χάλι Μπέρι: Ο πρώην της την κατηγορεί για κακοποίηση του 12χρονου γιου της – «Προσπάθησε να τον στραγγαλίσει» Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή Βίντεο: «Όχι άλλο “πάμε κι όπου βγει”»: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή [βίντεο] Καρυστιανού: «Με έλεγξαν χθες» – Επιμένει για το μηχάνημα βιοανάδρασης και εξαπολύει πυρά σε Άδωνη και Παγώνη ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη της Παπακώστα Τσουκαλάς για ιδιωτικό χρέος: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύση, απλά να εξαπατήσει» Από σήμερα το αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να το κάνουν, τι αλλάζει φέτος
Moneypress.gr

Όχι της Γερμανίας στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. – Ζητά «κούρεμα» 400 δισ. ευρώ

Το είχε πει ο Φρίντριχ Μερτς για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στη Σύνοδο Κορυφής: «Το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να το ξαναδούμε». Το Βερολίνο ζητά περικοπή 400 δισ. ευρώ στον ύψους 2 τρισ. προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποιώντας ότι τα τρέχοντα σχέδια είναι «αβάσταχτα οικονομικά», σύμφωνα με εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο που είδε το Reuters την Τρίτη.
Η έντονη αντίθεση της Γερμανίας σηματοδοτεί μια δύσκολη μάχη μπροστά , με το Βερολίνο να προειδοποιεί στο έγγραφο ότι «όπως έχει διαμορφωθεί (ο προϋπολογισμός), μια συμφωνία είναι αδύνατη».
Η Γερμανία ανησυχεί για την προτεινόμενη κλίμακα του επόμενου επταετούς προϋπολογισμού, στον οποίο γίνεται μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τα 1,3 τρισ. ευρώ της περιόδου 2021-2027.
Το Βερολίνο υποστηρίζει ότι ακόμη και με την προτεινόμενη περικοπή των 400 δισ. ευρώ, ο προϋπολογισμός θα είναι ακόμα 27% μεγαλύτερος από τον τρέχοντα, ωθώντας την ετήσια συνεισφορά της Γερμανίας σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ. η Γερμανία είναι μεγαλύτερος καθαρός συνεισφέρων στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς προέτρεψε τα κράτη μέλη να επιτύχουν μια συμφωνία φέτος για να διασφαλιστεί η βεβαιότητα σχεδιασμού πριν από την έναρξη ισχύος του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2028, ειδικά ενόψει σημαντικών εκλογών που επίκεινται στη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία το 2027.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...