Τελευταία νέα
Παράνομη Τουρκική NOTAM: Για δύο μήνες η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο Δ. Κουτσούμπας: «Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες» Χρήστος Σταϊκούρας: Από Σεπτέμβρη ενδεχόμενες παρεμβάσεις για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα Γ. Βαρουφάκης: «Χρόνια πολλά, Τζούλιαν. Άλλη μια μέρα στην απομόνωση επειδή τόλμησες να υπερασπιστείς το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε» Νέα επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους τραυματίες αστυνομικούς από τους Αγίους Αναργύρους Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον κύριο Ερντογάν Ν. Παππάς: «Hellenic train ή Hellenic bus, τελικά;» Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση! Θετικός στον κορονοϊό ο Κωστής Χατζηδάκης Πολεμική ζώνη … το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ 2 Ιουλίου: Και τρίτος νεκρός από το μπαράζ πυροβολισμών αστυνομίας – συμμοριών! Ευριπίδης Στυλιανίδης στο “Π”: H τουρκική προκλητικότητα είναι στρατηγική και όχι επικοινωνία Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής»

30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου…

Ιούλιος 04,2021

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Όπως και πέρυσι, που η ΚΝΕ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας με την τελευταία να προσφέρει απλόχερα 17.700 ευρώ για τη διοργάνωση, έτσι και φέτος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει το ποσό των 40.285,05 ευρώ(!) για «να συνδράμει στις εκδηλώσεις για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο» της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη.

Πιο συγκεκριμένα, με «την υπ΄ αρίθμ. 533/25-6-2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η συνδρομή της ΠΒΑ στις εκδηλώσεις για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην απόφασή της, αναφέρει πως «…Η εκτιμώμενη συμμετοχή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ξεπερνά τα 3.000 άτομα, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, από όλη την Ελλάδα και από το νησί, μιας και από τις πρώτες μέρες που έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση του Διημέρου στη Μυτιλήνη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον πανελλαδικά…», πραγματοποιώντας κανονική διαφήμιση στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Απ’ ότι φαίνεται τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (από τους φόρους που με ιδρώτα και μόχθο πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός συμπληρώνουμε εμείς) που κάθε χρόνο βάζει στα ταμεία του το ΚΚΕ μέσω των τακτικών και έκτακτων κρατικών επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων, δε φτάνουν για τη διοργάνωση των «αντιιμπεριαλιστικών διημέρων», αλλά χρειάζονται περαιτέρω ενισχύσεις και «διευκολύνσεις» που φτάνουν μέχρι και τις 40.000 ευρώ από τις Περιφέρειες. Για μας, όπως και το κράτος δεν είναι ουδέτερο, αλλά έχει πρόσημο ταξικό και πολιτικό και είναι το κράτος της μεγαλοαστικής τάξης που μαζί με τους ιμπεριαλιστές προστάτες της απομυζούν τον πλούτο, τη δουλειά και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης και του λαού, έτσι και οι Περιφέρειες (ειδικά μάλιστα εκείνες στις οποίες πλειοψηφούν τα αστικά κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κλπ), είναι όργανα του ίδιου κράτους, μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής στις περιφέρειες και τους δήμους.

Όταν λοιπόν, ένα κόμμα που αναφέρεται στην αριστερά και μάλιστα στο κομμουνιστικό κίνημα, όχι μόνο δέχεται, αλλά περηφανεύεται κιόλας που παίρνει χρήματα από το κράτος που εφαρμόζει την πολιτική που θεωρητικά παλεύει να ανατρέψει, τότε αλήθεια, η «οργανωμένη απειθαρχία», οι «αντεπιθέσεις» κλπ δεν πάνε περίπατο; Δε νομιμοποιείται στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας πως δεν είναι παρά κούφιος ένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας που χρηματοδοτείται από τους ίδιους που ψηφίζουν και στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών, που πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο, που τους στοιβάζουν σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που με την αντιπροσφυγική και ρατσιστική τους ρητορεία δίνουν άλλοθι και ενισχύουν τις αντιδραστικές δυνάμεις του φασισμού και της ακροδεξιάς;

Να τα χαίρεται η ΚΝΕ τα 40.000 ευρώ που θα πάρει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Νέα Δημοκρατία. Να χαίρεται τον «αντιιμπεριαλισμό» με τις ευλογίες της κυβέρνησης που αλυσοδένει ολοένα και περισσότερο τη χώρα στο ιμπεριαλιστικό φιλοπόλεμο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ… Να χαίρεται η ΚΝΕ την «οργανωμένη απειθαρχία» της, με τη βούλα και τη σφραγίδα του αστικού κράτους και των θεσμών του…

Διαβάστε επίσης...