Τελευταία νέα
Γ. Φλωρίδης: Από υπουργός του Σημίτη, χαμογελαστός με τη σημαία της ΝΔ Τα καρέ στο «γαλάζιο» πάρτι: Τα καπέλα με τους πυρσούς, η μπασκέτα και τα μπλουζάκια [εικόνες] Πυροβολισμοί στο Παγκράτι: Τρεις συλλήψεις – Εντοπίστηκε όπλο Χρυσοχοΐδης: Επιδημία πλέον οι τηλεφωνικές απάτες – Ετοιμάζεται διάταξη με μεγαλύτερες ποινές για την εξαπάτηση ηλικιωμένων Μέτρα για την ακρίβεια τώρα και όχι του… χρόνου ζητά ο Τσίπρας: «Δεν θα έχουμε ξαναζήσει τέτοιο χειμώνα» «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη Ρούμπιο: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και τι ισχύει για το Μετρό Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση σε αεροσκάφος με επιβάτη που έβλεπε ταινία πορνό – Συνελήφθη μετά την προσγείωση Το παλεύει ο ΠΑΟΚ για την Ευρωλίγκα Ο Ρούμπιο στην Αθήνα με “βαριά” ατζέντα- Ενεργειακά, εξοπλιστικά, ελληνοτουρκικά Αποκολλήθηκε το πλοίο «Neptune Ethos» στη Σαλαμίνα Γεωργιάδης: Απορία για υπουργούς που απουσίασαν από τη γιορτή της ΝΔ Νίκος Ανδρουλάκης: Μονόδρομος η πολιτική αλλαγή – Το μέτρο με τις 120 δόσεις ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Newsauto.gr

45 νέα SUV ενισχύουν την εξωτερική φρούρηση των φυλακών

Σημαντική ενίσχυση απέκτησαν τα Τμήματα Εξωτερικής Φρουράς των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με την παραλαβή 45 νέων οχημάτων τύπου SUV που θα χρησιμοποιηθούν για μεταγωγές κρατουμένων και επιχειρησιακές ανάγκες.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής παρέλαβε 45 νέα οχήματα τύπου SUV, τα οποία εντάσσονται στον στόλο των Τμημάτων Εξωτερικής Φρουράς των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Τα νέα οχήματα αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια των μεταγωγών κρατουμένων, αλλά και τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών εξωτερικής φρούρησης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι η ενίσχυση του στόλου αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος.

Όπως ανέφερε, προχωρούν παράλληλα έργα για την αναβάθμιση της ασφάλειας των φυλακών, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων εντοπισμού απαγορευμένων αντικειμένων, τεχνολογιών αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και νέων συστημάτων πυρασφάλειας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η κατασκευή δέκα νέων σωφρονιστικών καταστημάτων με χρηματοδότηση ύψους 230 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και το έργο μετεγκατάστασης των φυλακών στον Ασπρόπυργο, με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2027.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστος Περρής, υπογράμμισε ότι τα νέα οχήματα αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της ασφάλειας των σωφρονιστικών καταστημάτων και κάλεσε το προσωπικό να τα αξιοποιήσει με υπευθυνότητα.

Η ενίσχυση του στόλου εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών του σωφρονιστικού συστήματος, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και της λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Megane E-Tech

Πρώτη επαφή: smart #2, το νέο μεγάλο μικρό

Μία μοναδική Porsche 911 GT3 Touring για τη Μολδαβία

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...