Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

9 Μάη 2022. Ποιοι θέλουν να ξεχάσουμε;|Του Θανάση Καρτερου

 Μάιος 11,2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

Χθες(09/05) μόνο η Ρωσία του Πούτιν τίμησε την αντιφασιστική νίκη. Για την υπόλοιπη Ευρώπη η 9 Μάη δεν είναι η επέτειος συντριβής του ναζισμού
9Μάη!

Θανάσης Καρτερός
Του Θανάση Καρτερου

Η μέρα που ο κόκκινος στρατός έμπηξε το παλούκι στην καρδιά του ναζισμού.

Που η σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.

Που οι λαοί νίκησαν τον εφιάλτη καταβάλλοντας ποταμούς αίματος.

Που θυμίζει ότι οι κομμουνιστές πρωταγωνίστησαν στα αντιφασιστικά ένοπλα κινήματα σε όλη την Ευρώπη, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος.

Η μέρα του Άρη, του Καραγιώργη, του Σαράφη, του ανώνυμου αντιστασιακού, αντάρτη, Ελασίτη.

Αυτό είναι το συγκλονιστικό μήνυμα της μέρας.

Ποτέ πια φασισμός.

Όχι στη φαιά πανούκλα.

Αλλά όχι, κάποιο λάθος κάνετε.

Χθες, μόνο η Ρωσία του Πούτιν τίμησε την αντιφασιστική νίκη.

Για την υπόλοιπη Ευρώπη η 9 Μάη δεν είναι η επέτειος συντριβής του ναζισμού. Είναι η «μέρα της Ευρώπης».

Έκαναν τον ναζισμό ένα με τον κομμουνισμό, έχουν εφεύρει τον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό, εξίσωσαν τον κόκκινο φαντάρο με τον δολοφόνο των SS, ξέθαψαν τον Ρομπέρ Σουμάν και ταπείνωσαν τη μέρα σε γιορτή των λουλουδιών, που αποτελούν σήμερα τον κήπο της Ευρώπης.

Της ειρηνικής Ευρώπης!

Καλύτερα να την είχαν βαφτίσει μέρα των Φαρισαίων.

Γιατί η Ευρώπη τους, ανιστόρητη, άπληστη και κυνική, δεν είναι καθόλου αθώα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη τους έχει παραγάγει τις Λεπέν και τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής και του Αζόφ.

Η Ευρώπη τους διέλυσε με αίμα τη Γιουγκοσλαβία, έστειλε στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν, ρήμαξε το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, πολεμάει μέχρι την Υεμένη και την υποσαχάρια Αφρική.

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, αλλά πάντα πρόθυμη να χύσει ξένο αίμα για ίδιον όφελος.

Δεν θέλουν μόνο να ξεχάσουμε.

Θέλουν να φυτέψουν στον εγκέφαλό μας τεχνητή μνήμη. Να σβήσουν τα εγκλήματα του ναζισμού, να κρύψουν το γεγονός ότι το σύστημά τους γέννησε, γαλούχησε και στήριξε τον Χίτλερ, να τσουβαλιάσουν τη Σοβιετική Ένωση με τη ναζιστική Γερμανία.

Συμπέρασμα: Καρφάκι δεν τους καίγεται για τον φασισμό που ξεπροβάλλει απειλητικός από τα χάσματα που ανοίγουν στις κοινωνίες.

Ό,τι θυμίζει κομμουνισμό, ότι μυρίζει κοινωνική δικαιοσύνη, ότι στηρίζει τις ιδέες και το αύριο του σοσιαλισμού, αυτό φοβούνται ακόμα.

9 του Μάη 2022.

Τι άλλο να πεις; Τον φόβο μας να ’χουν…

avgi.gr

Διαβάστε επίσης...