Τελευταία νέα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου Ανησυχία: Στον Ευαγγελισμό η Μαρέβα Γκραμπόφσκι από το νοσοκομείο Λάρισας Συνέχεια στην κόντρα Δουδωνή – Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μία γάτα» Ε.Ράπτη: «Πίσω από το χάσμα στις αμοιβές ανδρών-γυναικών, κρύβονται σωρευτικές ανισότητες» Bloomberg: Αθήνα και Παρίσι ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους Κασσελάκης: Θέτει θέμα πτυχίου και για τον Μαρκόπουλο -Σκληρή απάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ : Η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για Τάσο Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπο Αθανασίου Εξώδικο Δουδωνή στον διευθυντή του ΣΚΑΙ 100.3- Ρουσφετολογικές αναφορές Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 χρόνια την αμυντική τους συμφωνία Ένταση στον αέρα: η επίπληξη Κυρανάκη προς την Καραμήτρου για τους μορφασμούς (βίντεο) Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Hussein al-Sheikh ΚΚΕ: Υποκριτικές οι δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη και όσων εδώ και χρόνια έχουν φορέσει φωτοστέφανο στην ΕΕ
Moneypress.gr

Χατζηθεοδοσίου: Αποζημιώσεις από αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας με απόφαση του ΣτΕ

Τις σοβαρές επιπτώσεις της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας ανέλυσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open (5/1/2025).
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι η απόφαση του ΣτΕ κρίνει καταχρηστικές τις αυξήσεις ασφαλίστρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, δικαιώνοντας χιλιάδες ασφαλισμένους που υπέστησαν υπέρμετρες επιβαρύνσεις.
Όπως υπενθύμισε, το 2011 το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ σε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες για αδικαιολόγητες αυξήσεις. Οι εταιρείες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, όμως, μετά από πολυετή δικαστική διαδρομή, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του το 2025 έκρινε τελεσίδικα ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν καταχρηστικές.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι οι συνέπειες αυτής της πολιτικής ήταν σοβαρές για τους ασφαλισμένους, καθώς ισόβια συμβόλαια υγείας που κόστιζαν περίπου 1.000 ευρώ ετησίως έφτασαν να κοστίζουν έως και 3.500 ευρώ, οδηγώντας περίπου 400.000 πολίτες στην αναγκαστική ακύρωση των ασφαλιστηρίων τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν οικονομικά.
Παράλληλα, επισήμανε ότι υπήρξε πρακτική ορισμένων εταιρειών να απαλλαγούν από τα παλαιά ισόβια προγράμματα, ωθώντας τους ασφαλισμένους προς ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, με σαφώς δυσμενέστερους όρους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, δεν υφίσταται σήμερα θεσμοθετημένος δείκτης που να μπορεί να αποτελέσει βάση για νέες αυξήσεις ασφαλίστρων. Όπως διευκρίνισε, ο νέος δείκτης, ο οποίος θα στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε εφαρμογή το 2026, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία νομική τεκμηρίωση ή υποχρέωση για την επιβολή αυξήσεων.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για διεκδικήσεις από ασφαλισμένους, ακόμη και από όσους αναγκάστηκαν να διακόψουν τα συμβόλαιά τους λόγω των υπέρογκων αυξήσεων.
Παράλληλα, κατήγγειλε πρακτικές ασφαλιστικών εταιρειών που μειώνουν μονομερώς τις αμοιβές των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προβλέπονται από καμία σύμβαση και είναι τόσο παράνομες όσο και καταχρηστικές.
Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...