Τελευταία νέα
Στο ΔΝΤ ο Πιερρακάκης: «Ανθεκτικότερη η Ευρώπη, αλλά παραμένει ευάλωτη στα ενεργειακά σοκ» Ευτύχης Αρχοντάκης: Ο Χανιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη είναι «σωτήρας» πολλών ασθενών Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Ν.Ανδρουλάκης στο εναρκτήριο συνέδριο Global Progressive Mobilization στη Βαρκελώνη Τηλεφωνικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και με τον Πρόεδρο του Λιβάνου: Σημαντικό να διατηρηθεί η εκεχειρία Πιερρακάκης στους G7: Αν η ενέργεια αποτελεί τον σημερινό περιορισμό, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο πολλαπλασιαστής του αύριο Λιάνα Κανέλλη για Γιώργο Μυλωνάκη: Καταλαβαίνω τι είναι να «σκάει» κανείς από προσωπικές επιθέσεις Σε τηλεδιάσκεψη ηγετών για τα social και τους ανήλικους συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός – Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη ΥΠΑΑΤ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο λόγω αφθώδους πυρετού Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
Filathlos.gr

Βαρύ πένθος στη Λιντς: «Έφυγε» ο Τέρι Γιόραθ

Βαρύ πένθος στη Λιντς και στην Εθνική Ουαλίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τέρι Γιόραθ, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του συλλόγου και του ουαλικού ποδοσφαίρου, σε ηλικία 75 ετών.
Ο Γιόραθ απεβίωσε εχθές, μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια, σκορπίζοντας θλίψη στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Λιντς αλλά και σε ολόκληρη την Ουαλία. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της ομάδας, κατακτώντας το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1974, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου.
Παράλληλα, έφτασε σε τρεις μεγάλους τελικούς, στο FA Cup, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Κόβεντρι, Τότεναμ, Βανκούβερ και Μπράντφορντ, αφήνοντας το αποτύπωμά του όπου κι αν βρέθηκε. Με την Εθνική Ουαλίας κατέγραψε 59 συμμετοχές, σε μια πορεία που διήρκεσε από το 1961 έως το 1981.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ακολούθησε τον δρόμο της προπονητικής, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη Σουόνσι και την Εθνική Ουαλίας, ενώ πέρασε και από τους πάγκους των Μπράντφορντ, Κάρντιφ, Εθνικής Λιβάνου, Σέφιλντ και Μάργκεϊτ. Ως προπονητής, η κορυφαία στιγμή του ήρθε όταν έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Μουντιάλ του 1994.
Η Λιντς αποχαιρέτησε τον θρύλο της με συγκινητική ανακοίνωση, τονίζοντας:
«Όλοι στη Λιντς Γιουνάιτεντ είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του θρύλου του συλλόγου, Τέρι Γιόραθ. Οι σκέψεις μας και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια είναι με την οικογένεια του Τέρι, τους φίλους και τους πρώην συμπαίκτες του σε αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή. Αναπαύσου εν ειρήνη, Τέρι».

Everyone at Leeds United is devastated to learn of the passing of club legend Terry Yorath.
Our thoughts and deepest sympathies are with Terry’s family, friends and former teammates at this incredibly sad time.
Rest in peace, Terry. pic.twitter.com/51JHIJNvyf
— Leeds United (@LUFC) January 8, 2026

The FAW is deeply saddened to learn of Terry Yorath’s passing. The thoughts of everyone connected to the association are with Terry’s family, friends and loved ones.
Mae pawb yn CBDC yn anfon eu cydymdeimlad dwysaf at deulu a ffrindiau Terry Yorath.
— FA WALES (@FAWales) January 8, 2026

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...