Τελευταία νέα
ΥΠΕΞ: Για ανθρωπιστικούς λόγους η υποδοχή των επιβαίνοντων του στολίσκου στην Ελλάδα Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα Επικοινωνία Φιντάν-Γεραπετρίτη για τον στολίσκο της Γάζας Ν.Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και πρέπει να παραιτηθεί για να αναπνεύσει η χώρα και η δημοκρατία Ανδρουλάκης: «Κότες μπροστά στον εκβιασμό ενός απόστρατου Ισραηλινού» Παπασταύρου σε Φάμελλο: “Μιλάτε εσείς για κράτος δικαίου, για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης εναντίον πολιτικών αντιπάλων;” Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της αλήθειας» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική εναντίον του Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: “Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης”- “Οι μάσκες έπεσαν” ΠΑΣΟΚ: Ζητά Προανακριτική επιτροπή για Λιβανό-Αραμπατζή
Newsauto.gr

Η Geely φέρνει και υβριδικό SUV στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή γκάμα της Geely εμπλουτίζεται με το νέο Starray, ένα μεγάλο SUV που βάζει την κινέζικη εταιρία στην αγορά των PHEV οχημάτων.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται η εμπορική πρεμιέρα του Geely Starray σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Με αυτό η Geely θα μπει και στην αγορά των PHEV μοντέλων η οποία φαίνεται να ενισχύει συνεχώς τη δυναμική της,

Το μεγάλο SUV με μήκος 4,74 μ. και μεταξόνιο 2.755 χλστ., τοποθετείται στην καρδιά των μεγάλων οικογενειακών SUV με άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές τα οποία έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην αγορά των PHEV.

Η σχεδίασή του Starray έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις καθαρές γραμμές, την ογκώδη μάσκα με λεπτούς LED σχηματισμούς και το επιβλητικό οπτικό αποτύπωμα που οφείλει να έχει ένα SUV.

Το εσωτερικό ακολουθεί μίνιμαλ λογική, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 15,4 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται head-up display. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί αποθηκευτικό χώρο με κλείδωμα, δύο ασύρματους φορτιστές και χειριστήριο λειτουργιών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η plug-in υβριδική έκδοση με το σύστημα EM-I Super Hybrid, που συνδυάζει έναν 1.500άρη βενζινοκινητήρα 100 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 160 kW, για συνδυαστική απόδοση 255 ίππων.

Η μπαταρία LFP χωρητικότητας 18,4 kWh τοποθετείται στο δάπεδο και υποστηρίζει φόρτιση με ισχύ έως 30 kW, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως 83 χλμ. και συνολική θεωρητική αυτονομία κοντά στα 1.000 χλμ. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,0 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 χλμ./ώρα.

Σε ορισμένες αγορές θα διατίθεται και η έκδοση 2.0 TD. Παρά την ονομασία δεν πρόκειται για diesel αλλά για βενζινοκίνητη έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση, και απόδοση 218 ίππων και 325 Nm.

Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου για την PHEV και επτατάχυτου διπλού συμπλέκτη για τη θερμική έκδοση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δοκιμή: Toyota C-HR 2.0 HEV GR Sport AWD-i

F1 2026: Πότε είναι οι παρουσιάσεις των νέων μονοθέσιων;

Δοκιμή: BMW R 12 GS

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...