Τελευταία νέα
Αθηνά Λινού: Θα απαντούσα καταφατικά σε κάλεσμα Τσίπρα Νέα τουρκική πρόκληση: Αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με αφορμή τον στολίσκο για τη Γάζα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια Ερχονται μαύρες πλερέζες για τον Αδωνι – Φοβάται και προσπαθεί να εκβιάσει τους πολίτες «Νέα Αριστερά “καρφώνει” τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Σε εντεταλμένη υπηρεσία ο κ. Τζαβέλλας Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ σε σύγκρουση για τις ανεξάρτητες αρχές: Σκιά παρασκηνίου και αλληλοδιαψεύσεις «Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις
Athens.indymedia.org

[Ανακοινώσεις] [16/1, 7.30μμ, πρεσβεία Βρετανίας] Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους/ις απεργούς πείνας της Palestine Action

15/01/2026 4:13 μμ.

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την έναρξη της συντονισμένης απεργίας πείνας κρατούμενων μελών της Palestine Action, οι οποίοι/ες βρίσκονται διασκορπισμένες/οι στις βρετανικές φυλακές. Κάποιες/οι από τους αγωνιστές/τριες έπαυσαν την απεργία πείνας λόγω της οριακής κατάστασης της υγείας τους, ενώ οι τρεις συνεχίζουν να αρνούνται την σίτιση μέχρι και σήμερα. Η Heba Muraisi βρίσκεται στην 67η ημερα απεργίας πείνας, ο Kamran Ahmed στην 58η και ο Lewie Chiaramello στην 50η, με την υγεία τους να βρίσκεται σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο και με το βρετανικό κράτος να επιλέγει τη δολοφονία τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας συντονισμένη απεργία πείνας κρατουμένων στην ιστορία της Μ.Βρετανίας, μετά το 1981 και την απεργία πείνας μελών του IRA και του ΙNLA που είχε ως αποτελεσμα την δολοφονία 10 αγωνιζόμενων απεργών.
Η Palestine Action εμφανίστηκε το 2020 με κεντρικό άξονα δράσης τον τερματισμό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού απο το κράτος του Ισραήλ. Οι φυλακισμένοι συντρόφισσες/οι κατηγορούνται για δράσεις ενάντια σε εγκαταστάσεις της ισραηλινής εταιρίας Elbit στην Αγγλία, η οποία παρέχει τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και εξοπλισμό στο Ισραήλ, καθώς και για δράση ενάντια σε βάση της RAF (Βασιλική Πολεμική Αεροπορία). Τον Ιούλιο του 2025, μάλιστα, το βρετανικό κράτος κήρυξε την Palestine Action ως “τρομοκρατική οργάνωση”. Στο κύμα αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε, υπήρξαν πάνω από 1000 συλλήψεις με κατηγορία την στήριξη της οργάνωσης.
Βάζοντας τα σώματά τους ανάχωμα, οι αγωνιστές και αγωνίστριες απεργοί ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση του καθεστώτος εξαίρεσης στο οποίο έχουν υποβληθεί -ωσότου να δικαστούν θα έχει παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης (6 μήνες) το οποίο προβλέπεται στην Αγγλία-, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, την “αποκήρυξή” τους ως τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων της εταιρίας Elbit στην Μ.Βρετανια.
Μπροστά στις πιθανές μη αναστρέψιμες βλαβες στην υγεία των κρατούμενων απεργών, για άλλη μια φορά, η εξουσία και τα κράτη δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι σε όσα αμφισβητούν το μονοπώλιό τους στη βία.
Τον δρόμο, όμως, φωτίζουν όσες και όσοι αγωνίζονται. Στεκόμαστε στο πλάι τους, ενάντια στον βασανισμό τους, ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στη βία των ισχυρών.
Συγκεντρωση στην πρεσβεία της Μ.Βρετανίας Παρασκευή 16/1, 7.30μμ
Νίκη στην απεργία πείνας στις βρετανικές φυλακές
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...