Τελευταία νέα
Το κυβερνητικό μπούλινγκ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με πολιορκητικό κριό τον Αδωνι Γεωργιάδη Αποκλείει ο Τσίπρας προεκλογική συνεργασία µε άλλα κόµµατα ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη: “Άριστος στην προπαγάνδα” – Αίτημα αποπομπής από κυβέρνηση και ΝΔ Δημοσκόπηση: Ο Μακάριος Λαζαρίδης κόστισε 2% στη Νέα Δημοκρατία Εκλογές: “Βουτιά” 5 εκατοστιαίες μονάδες για τη ΝΔ Στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Η selfie με τον Πέδρο Σάντσεθ Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε στον «Ευαγγελισμό» για αποφρακτικό ειλεό Ο Ανδρουλάκης στη Βαρκελώνη–Η selfie με τον Σάντσεθ Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Επιτυχής χειρουργική επέμβαση για ειλεό με λαπαροτομία Γεωργιάδης για 19χρονη Μυρτώ: Ξεκινά ΕΔΕ – Κανείς δεν θα παίζει με το ΕΣΥ Ο Μητσοτάκης, η καθαρίστρια στον Βόλο και ο Λαζαρίδης Μ.Χαρακόπουλος στη Διεθνή Γραμματεία της ΔΣΟ: Η παγκόσμια κοινότητα έχει εισέλθει σε ταραγμένα και αχαρτογράφητα ύδατα
Newsit.gr

Δημοσκόπηση Pulse: 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Πρώτο από τα υπό ίδρυση κόμματα αυτό της Μαρίας Καρυστιανού

Στο 29,5% η Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 13%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, τα αποτελέσματα της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τετάρτης (21.01.2026). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι απαντήσεις των πολιτών για το υπό σχηματισμό κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού.
Η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφει τις απόψεις των πολιτών για τη διαφαινόμενη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, με τα τρία «υπό κατασκευή» κόμματα, «μετρώντας» όλες τις παραμέτρους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.123 πολιτών, στο διάστημα 16-19 Ιανουαρίου, το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού, με το «κόμμα» του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί και το «κόμμα» του επίσης πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά να έπεται των παραπάνω.
Η αποδοχή που τυγχάνει το «κόμμα» Καρυστιανού ανέρχεται στο 31% (θετικά και με ενδιαφέρον), ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι στο 19% και του Αντώνη Σαμαρά στο 10%.
Από ποια κόμματα αντλούν τους υποψήφιους ψηφοφόρους τους τα «υπό κατασκευή» κόμματα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «πηγή άντλησης» των υποψήφιων ψηφοφόρων των «υπό κατασκευή» κομμάτων. Οι όποιες απώλειες για τα υπάρχοντα κόμματα, θα είναι εκείνες που θα διαμορφώσουν την επόμενη μέρα των εκλογών.
Τις μικρότερες απώλειες δείχνει να έχει η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, ακόμη και λίγες ποσοστιαίες μονάδες, είναι αρκετές για να κρίνουν την αυτοδυναμία ή μη στις επόμενες εκλογές.
 
To άρθρο Δημοσκόπηση Pulse: 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Πρώτο από τα υπό ίδρυση κόμματα αυτό της Μαρίας Καρυστιανού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...