Τελευταία νέα
Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν Δήμας: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην κατασκευή εμβληματικών έργων Γεωργιάδης: Αγωγή και μήνυση κατά Βελόπουλου- «Κάποτε τον θεωρούσα και φίλο μου» Τσίπρας: «Δεν έρχομαι για να παίξω συμπληρωματικό ρόλο» Βουλή: “Ξιφομαχίες” Μαρκόπουλου & Καζαμία – “Είστε Κακοφωνίξ” – “Σωπάστε” Πέρασε του Πιερρακάκη: Κάλπες τον Οκτώβριο αν αντέξουν μέχρι τότε – Ιούνιο ήθελε η πλειοψηφία Το τρολάρισμα συνεχίζεται! Τσίπρας από Δελφούς: «Λάουρα έπρεπε να πω, όχι Μαρία» Θεοδωρικάκος: Εθνικός στόχος ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας Μητσοτάκης για επίσκεψη Τραμπ: «Θα περάσει πολύ καλά» Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν» Κ.Μπακογιάννης: Αυτό που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν τιμά τον θεσμό Διαψεύδει η κυβέρνηση γαλλικό δημοσίευμα για σχέδιο αποστολής ελληνικών Mirage 2000 στην Ουκρανία
Thepressproject.gr

Κεφαλογιάννη για τροπολογία: «Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της – Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη»

Την απάντησή της έδωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει και τη συνδέουν με τη νέα τροπολογία συνεπιμέλειας που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «την ψήφισα μαζί με 179 συναδέλφους μου, γιατί τη θεωρώ σωστή και δίκαιη, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών.»«Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της, καθώς αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα» παραδέχτηκε η κα. Κεφαλογιάννη, αναφέροντας συνοπτικά τη δική της περίπτωση, για την οποία ξεσηκώθηκαν και οι αντιδράσεις.
«Ως μητέρα, αλλά και ως μέλος της Κυβέρνησης, πιστεύω ότι δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη λόγω της ιδιότητας μου» σχολίασε με νόημα τις κατηγορίες που της προσάπτουν.
Κατέληξε αφήνοντας αιχμές για «πολιτική εκμετάλλευση». Συγκεκριμένα, έγραψε: «Οι οικογενειακές υποθέσεις, και ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση».
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, θέλω να είμαι απολύτως σαφής:
Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γονέα να ζητήσει δικαστικά τη μεταρρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τη γονική μέριμνα, όταν αλλάζουν οι συνθήκες ζωής ενός παιδιού.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που προτάθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ψήφισα μαζί με 179 συναδέλφους μου, γιατί τη θεωρώ σωστή και δίκαιη, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών.
Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της, καθώς αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα.
Τα ανήλικα, τεσσάρων ετών, παιδιά μου υποχρεώνονται να αλλάζουν σπίτι κάθε δύο ημέρες, βιώνοντας έντονη πίεση και σοβαρή επιβάρυνση στην καθημερινότητά τους και στην ψυχική τους ισορροπία, σε μια ηλικία όπου η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι απολύτως καθοριστικές.
Ως μητέρα, αλλά και ως μέλος της Κυβέρνησης, πιστεύω ότι δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη λόγω της ιδιότητας μου.
Ο σεβασμός, η προστασία και η ψυχική ασφάλεια των παιδιών μου αποτελούν για μένα υπέρτατη προτεραιότητα, πριν και πάνω από κάθε άλλο ρόλο που καλούμαι να υπηρετήσω.
Οι οικογενειακές υποθέσεις, και ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...