Τελευταία νέα
ΚΚΕ: «Η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο επιβαρύνει τον λαό» Καταπέλτης ο Νίκος Φωτόπουλος κατά του Νίκου Ανδρουλάκη Γ. Βαρουφάκης: «Να απελευθερωθούν άμεσα οι ακτιβιστές Σαΐφ και Τιάγκο» Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τις Αρχές: «Πατούσε σε δύο βάρκες – Έκανε συνεννοήσεις και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση» Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Άδωνι για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή Χρήστος Ράμμος: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για συμμετοχή στο κόμμα Τσίπρα Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται στα χαρακώματα (μεταξύ τους) Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη: Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση στους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου “Καρφί” Γιάννη Λοβέρδου: Με ενοχλεί να παίρνεις κάποιον που δεν μπορεί να βγει βουλευτής και να τον κάνεις υπουργό – Δεν είναι μόνο ο Πιερρακάκης Μαρινάκης “καρφώνει” Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές: Ενώ προσπαθούσε να συννενοηθεί μαζί μας, έκλεινε το μάτι στην αντιπολίτευση Μαρινάκης: Θα δώσουμε ένα δισ. ευρώ στους πολίτες το 2027 – Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια
Newsauto.gr

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Σόλμπεργκ επικρατεί (+video)

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή σεζόν κυριαρχώντας στο Μόντε Κάρλο και παίρνοντας την δεύτερη νίκη της καριέρας του. Οι Έβανς και Οζιέ στο podium.

Το φετινό Μόντε Κάρλο ήταν υπόθεση Σόλμπεργκ από την αρχή ως το τέλος. Ήδη από το πρώτο σκέλος του αγώνα ο Σουηδός είχε εξασφαλίσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Στη συνέχεια έκανε ένα masterclass επιπέδου… Οζιέ για κρατήσει με ασφάλει (και σε μερικές περιπτώσεις να αυξήσει) την διαφορά από τους διώκτες του. Το αποτέλεσμα ήταν, φυσικά, η νίκη σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Με 6 από τις 17 ειδικές του αγώνα κερδισμένες, ο Σόλμπεργκ δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό.

Δεύτερος τερμάτισε ο Έβανς ο οποίος μπορεί να κέρδισε δύο ειδικές λιγότερες από ότι ο τρίτος Οζιέ (δύο έναντι τεσσάρων) αλλά ήταν πιο σταθερός στο σύνολο του αγώνα. Ο Ουαλλός δεν οδήγησε καθόλου άσχημα. Ωστόσο δεν είχε την άνεση του Σόλμπεργκ στις χιονισμένες ειδικές με τα Hankook με καρφιά. Έτσι αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, η οποία είναι ένα καθ’ όλα σεβαστό αποτέλεσμα.

Just one stage left of the trickiest Rallye Monte-Carlo in years! #ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #RallyeMonteCarlo pic.twitter.com/eIy84qgMFH— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) January 25, 2026

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ είχε έναν δύσκολο και μάλλον δυσάρεστο αγώνα. Κυρίως λόγω του ότι δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει τα ελαστικά με καρφιά στις χιονισμένες ειδικές. Ο Γάλλος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και όσο και εάν δύσκολα αμφισβητείται η άποψη ενός θρύλου των αγώνων, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι άλλοι οδηγοί κατάφεραν και προσαρμόστηκαν.

Ο Φοντάνα γράφει ιστορία

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Σόλμπεργκ. Εάν κοιτάξετε τα αποτελέσματα του τελευταίου σκέλους του αγώνα θα παρατηρήσετε ότι οι δύο πρώτες ειδικές κερδήθηκαν από τον Ματέο Φοντάνα ο οποίος οδηγεί ένα Ford Puma RC3! Ο Ιταλός και ο συνοδηγός του, Αρναμπόλντι, έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν το πρώτο πλήρωμα RC3 που κερδίζει ποτέ ειδική στα ίσια από τα… θηρία της RC1 αλλά και τα αγωνιστικά RC2.

A moment to cherish as Matteo Fontana set the fastest time overall in SS14, ultimately taking his first-ever WRC stage win behind the wheel of a Ford Fiesta Rally3! #WRC | #RallyeMonteCarlo pic.twitter.com/16z8n8NYFv— FIA World Rally Championship (@OfficialWRC) January 25, 2026

Το επίτευγμα των Φοντάνα-Αρναμπάλντι χρύσωσε κάπως το χάπι της Ford η οποία δεν είδε κανέναν εργοστασιακό οδηγό την να φτάνει στον τερματισμό εντός βαθμών για πρώτη φορά από το 2002! Ο Άρμστρονγκ κουβαλούσε τις τελευταίες ελπίδες της M-Sport Ford για βαθμούς αλλά εγκατέλειψε στην προτελευταία ειδική του αγώνα.

Οι Φουρμό και Νεβίλ κράτησαν το 4-5 μέχρι τέλους για λογαριασμό της Hyundai. Τερμάτισαν, όμως, μία αιωνιότητα πίσω από τα Yaris. Στην έκτη θέση ο Λεό Ροσέλ ο οποίος πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία RC2 για λογαριασμό της Citroen. Ο Γάλλος τερμάτισε μπροστά από τον Κατσούτα ο οποίος είχε έναν δύσκολο αγώνα με λάθη αλλά και ατυχίες.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάπρα, Καμιλί και Πάντον, όλοι με αγωνιστικά RC2. Οι δύο πρώτοι με Skoda Fabia και ο τελευταίος με Hyundai i20. Η Power Stage πήγε στον Έβανς, με τους Σόλμπεργκ, Οζιέ, Φουρμό και Γκριάζιν να παίρνουν τους υπόλοιπους bonus πόντους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΡάλλυ Ντακάρ 2026: Ο Αλ-Ατίγια θριαμβεύει για 6η φορά! (+video)Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Άνετα πρώτος ο Σόλμπεργκ (+video)Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένα βήμα πριν τον θρίαμβο ο Σόλμπεργκ (+video)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...