Τελευταία νέα
Η Αντιπολίτευση παρά την παραίτηση Λαζαρίδη βαζει στο κάδρο τον Κ. Μητσοτάκη Μαρέβα Μητσοτάκη: Στο χειρουργείο λόγω οιδήματος στο έντερο, σύμφωνα με πληροφορίες ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Λαζαρίδη υπογραμμίζει πόσο αδύναμος είναι ο πρωθυπουργός ΠΑΣΟΚ για Μακάριο Λαζαρίδη: «Η παραίτηση του υπογραμμίζει πόσο αδύναμος είναι ο πρωθυπουργός» ΣΥΡΙΖΑ για Λαζαρίδη: Συμβολική νίκη και της ερευνητικής δημοσιογραφίας Άρθρο Τσίπρα στην Εφ.Συν.: Ανάγκη για νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά και πολιτική αλλαγή Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης μετά την κατακραυγή για το «πτυχίο» του Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού στον «Ευαγγελισμό» για τον Γιώργο Μυλωνάκη Αυτό είναι το νέο σχέδιο λειτουργίας για τα περιφερειακά κανάλια – «Βάζουμε τάξη», δηλώνει ο Π. Μαρινάκης Παύλος Πολάκης για την παραίτηση Λαζαρίδη: Νίκη ! Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: “Η μάχη την οποία δίνουμε δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε κομματική διάσταση” ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη με αναφορά στη Μπακογιάννη: “Πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι;”
Libre.gr

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για μέτρα και… Κουρέτα

Η εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, εκτός από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευλογιάς (ΕΕΕΔΕΕ), Καθηγητής Ιολογίας και Ιογενών νοσημάτων και Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η Γενική Δ/ντρια Κτηνιατρικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μαρίνου και οι τέσσερις περιφερειάρχες που έχουν πρόβλημα στην περιοχή τους με τη ζωονόσο:

-Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,-Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,-Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος,-Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικεφαλής μιας Περιφέρειας με βασική απασχόληση την κτηνοτροφία, στην περιοχή του οποίου η ζωονόσος έχει αντιμετωπιστεί.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή του κ. Καχριμάνη στη σύσκεψη, προκειμένου να ενημερώσει πως αντιμετώπισε το πρόβλημα σημειώνουν Κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει γνώμη για το εμβόλιο, αλλά η σύσκεψη έχει ως στόχο οι «απείθαρχοι» περιφερειάρχες (από την κυβέρνηση «φωτογράφιζαν» τον κ.Κουρέτα) να αντιληφθούν τι πρέπει να κάνουν για να περιοριστεί η ευλογιά.

Σημειώνεται από κυβερνητικές πηγές ότι η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευλογιάς (ΕΕΕΔΕΕ) χαρακτηρίζει ψευδές το δίλημμα «εμβόλιο ή βιοασφάλεια», σχολιάζοντας τα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα και υπογραμμίζοντας ότι χωρίς αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, κανένα εργαλείο δεν μπορεί να αποδώσει.

Το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει stamping out, ζώνες προστασίας και αυστηρούς περιορισμούς μετακινήσεων. Μεταξύ άλλων δημιουργήθηκαν ζώνες προστασίας και επιτήρησης 3χλμ και 10χλμ γύρω από την εστία με πλήρη απαγόρευση μετακινήσεων ζώων αλλά και κινητοποίηση στρατιωτικών κτηνιάτρων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...