Μια συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε φέρνει στο “φως” ένα κομματικό παρασκήνιο στο κυβερνών κόμμα.
Την Τρίτη 3/2 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.
Η συνάντηση ήταν πραγματικά… υψηλού επιπέδου – κυριολεκτικά, αφού πρόκειται για δύο πανύψηλους άνδρες – και κράτησε περίπου μισή ώρα, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Το ρεπορτάζ πάντως αναφέρει οτι οι δύο άνδρες (Πιερρακάκης – Π. Μαρινάκης) έχουν έρθει πιο κοντά πολιτικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα και μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη συναπαρτίζουν την “τρόικα” του Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, που μετά την παραίτησή του με το σκάνδαλο των υποκλοπών παρέμεινε στον “πάγο” προσπαθεί εσχάτως να βρει τρόπο να επανέλθει στο εσωκομματικό προσκήνιο, ιδιαίτερα μετά το ισχυρό “άκυρο” που έφαγε από το Μαξίμου στις προσπάθειες επανένταξης. Ο ίδιος φαίνεται να κινείται με ορίζοντα την μετά-Μητσοτάκη εποχή, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μπορεί να προκύψει και αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Ακούγεται ότι ο Γρ Δημητριάδης, προκρίνει για διάδοχο σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια “τρόικα” με επικεφαλής τον πρόεδρο του Eurogroup Κυριάκο Πιερρακάκη και α/δρους τους Άδωνη Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη. Η “τρόικα” αυτή θα αντιπαρατεθεί εσωκομματικά στο Νίκο Δένδια.
Το άρθρο H αθόρυβη συνάντηση κορυφής στο ΥπΟικ και η “τρόικα” Δημητριάδη για την επόμενη μέρα στη ΝΔ εμφανίστηκε πρώτα στο thefaq.gr.
Διαβάστε περισσότερα
Thefaq.gr
