Τελευταία νέα
Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ Σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Σφοδρή σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Ανδρουλάκης: Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας- Έκτακτη φορολόγηση της κερδοφορίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική – Στο επίκεντρο Λιβανός και Αραμπατζή Μεγάλη ένταση στη Βουλή: “Ή πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το” Ν. Ανδρουλάκης: «Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ» Π. Αμυράς: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 32ωρο ή 35ωρο θα έφερνε λουκέτα σε μικρομεσαίους, ανεργία και ακρίβεια
Newsauto.gr

Σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάζεται η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή γέφυρα στην Ελλάδα

Σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας στα μεγάλα έργα υποδομής και με σαφή προτεραιότητα στην αναβάθμιση των μεταφορών, εξελίσσεται ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα της καθημερινής μετακίνησης.

Ο Flyover της Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο κομμάτι υποδομής που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη χώρα μας.

Ο Flyover αποτελεί ένα εκτεταμένο οδικό σύστημα 13 περίπου χιλιομέτρων που αναβαθμίζει ριζικά την Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης με στόχο την απρόσκοπτη και ταχύτερη ροή της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την ουσιαστική αποσυμφόρηση ενός από τους πιο πολυσύχναστους οδικούς άξονες της χώρας.

Στο κέντρο του έργου θα βρεθεί μια γέφυρα μήκους 4 χιλιομέτρων και πλάτους 22 μέτρων, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα ξεπεράσει σε μήκος ακόμα και την ιστορική γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, καθιστώντας την την πιο εκτεταμένη συνεχόμενη γέφυρα στην Ελλάδα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 478 εκατομμύρια ευρώ και εκτελείται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), με την κοινοπραξία AVAX – ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ να έχει αναλάβει τόσο την κατασκευή όσο και τη μακροχρόνια λειτουργία και συντήρηση μετά την ολοκλήρωσή του.

Οι εργασίες στο εργοτάξιο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και είναι πλέον εμφανείς σε όλο το μήκος της Ανατολικής Περιφερειακής, με τους ρυθμούς κατασκευής να έχουν ξεπεράσει το 35% του συνολικού έργου το τέλος του 2025, σύμφωνα με πρόσφατες ενημερώσεις από τους υπεύθυνους μηχανικούς και τις αρχές. Σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν από τα εργοτάξια εμφανίζονται εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες, η τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών καλουπιών (πορτοκαλί και μπλε) για την κατασκευή του δομικού φορέα της υπερυψωμένης λεωφόρου, και σημαντικές παρεμβάσεις σε υπάρχουσες υποδομές.

Ο Flyover σχεδιάστηκε ώστε να διπλασιάσει την υφιστάμενη χωρητικότητα της Περιφερειακής Οδού, αυξάνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από περίπου 5.000 οχήματα την ώρα σε έως και 10.000 οχήματα την ώρα, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις μετακινήσεις στη συμπρωτεύουσα και να προσφέρει ασφαλέστερες, πιο γρήγορες συνδέσεις με βασικές οδικές αρτηρίες όπως η Εγνατία Οδός, η ΠΑΘΕ, το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” αλλά και τη Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έχουν ήδη σημειωθεί σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, περιλαμβανομένων της κατεδάφισης παλαιών γεφυρών όπως η γέφυρα Πανοράματος για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα διαμπερή ροή, καθώς και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη διατήρηση της ροής των οχημάτων χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Η παράδοση του Flyover έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2027, με τις αρχές να τονίζουν πως το έργο παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγονται μεγάλα τεχνικά έργα τέτοιας κλίμακας. Από την ολοκλήρωσή του, το έργο θα αποτελέσει ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα, καθώς όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων οδηγών, αλλά και θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μειώνοντας χρόνους ταξιδιού και ατυχήματα και προωθώντας πιο βιώσιμες μεταφορές στις αστικές συγκοινωνίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οριστικό τέλος για αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Ηρθε Ελλάδα σε τιμή ΣΟΚ

Ακόμα ψάχνεις οικονομικό και καλό μεταχειρισμένο;

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...