Τελευταία νέα
Κρυφή δημοσκόπηση: Με ορμή το κόμμα Τσίπρα ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ και «απειλεί» τον Μητσοτάκη Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα – Η εκτεταμένη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex Τσίπρας για το Μακεδονικό: «Κάποιοι επέλεξαν τη ψηφοθηρία και πατριδοκαπηλία» Δημοσκόπηση Real Polls: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στοιχίζει σε ΝΔ, άνοδος ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου “πυροβολεί” τον Ακη Σκέρτσο Δημοσκόπηση RealPolls: Στο 24,6% η ΝΔ και στο 10% το ΠΑΣΟΚ – Τι απαντούν οι πολίτες για τα «κόμματα» Τσίπρα, Καρυστιανού και πρόωρες εκλογές Επίθεση Αδωνι στο ΠΑΣΟΚ: Το 2014 ζητούσαν την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως Παπανδρέου Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12,2% της ΝΔ επί του ΠΑΣΟΚ – Στην 3η θέση το κόμμα Καρυστιανού Δημοσκόπηση RealPolls: “Ζητάει ρουσφέτια ο Έλληνας;” – Πτώση της ΝΔ Οργή Μαρίας Καρυστιανού: «Πόσοι άλλοι Λαζαρίδηδες υπάρχουν; Αναζήτησε η εισαγγελία ποινικές ευθύνες»; (Βίντεο) Αλ.Τσίπρας: Οι Πρέσπες έλυναν ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν είχε να κάνει μόνο με τη Βόρεια Μακεδονία
Moneypress.gr

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων έντοκων γραμματίων στις 18 Φεβρουαρίου

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 400 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 21 Αυγούστου 2026.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (Τ+2).
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους, όπως ισχύει από 1/1/2026.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12:00.
Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στη σταθμισμένη μέση τιμή των επιτυχουσών ανταγωνιστικών προσφορών (weighted average price)  μέχρι συνολικού ύψους 25% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026.
Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
Διάθεση και σε φυσικά πρόσωπα
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.
Η τιμή διάθεσης θα είναι η σταθμισμένη μέση τιμή των επιτυχουσών ανταγωνιστικών προσφορών (weighted average price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 έως και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα μπορούν να προμηθεύονται κρατικά χρεόγραφα (Έντοκα Γραμμάτια ή Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου) μέσω των Τραπεζών και των Χρηματιστηριακών Εταιριών, σύμφωνα με τις υφιστάμενες συνήθεις διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...