Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Λαζαρίδη υπογραμμίζει πόσο αδύναμος είναι ο πρωθυπουργός ΠΑΣΟΚ για Μακάριο Λαζαρίδη: «Η παραίτηση του υπογραμμίζει πόσο αδύναμος είναι ο πρωθυπουργός» ΣΥΡΙΖΑ για Λαζαρίδη: Συμβολική νίκη και της ερευνητικής δημοσιογραφίας Άρθρο Τσίπρα στην Εφ.Συν.: Ανάγκη για νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά και πολιτική αλλαγή Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης μετά την κατακραυγή για το «πτυχίο» του Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού στον «Ευαγγελισμό» για τον Γιώργο Μυλωνάκη Αυτό είναι το νέο σχέδιο λειτουργίας για τα περιφερειακά κανάλια – «Βάζουμε τάξη», δηλώνει ο Π. Μαρινάκης Παύλος Πολάκης για την παραίτηση Λαζαρίδη: Νίκη ! Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: “Η μάχη την οποία δίνουμε δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε κομματική διάσταση” ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη με αναφορά στη Μπακογιάννη: “Πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι;” Παραίτηση Λαζαρίδη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα το τέταρτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Libre.gr

Κυβερνητική αντεπίθεση στις κατηγορίες περί “σκανδάλων”-Απάντηση σε υψηλούς τόνους στο ΠΑΣΟΚ

Σε μια σαφή προσπάθεια να αποδομήσει το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί “κυβέρνησης σκανδάλων” επιδίδεται το κυβερνών κόμμα με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

Οι εξελίξεις που οδήγησαν στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας της πρώην γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, Αν. Χατζηδάκη, εκλαμβάνονται από τη ΝΔ ως ευκαιρία για να επιχειρήσει να περάσει πολιτικά στην αντεπίθεση και να αντικρούσει τις σε βάρος της αιτιάσεις, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να περιορίσει και μία βασική αιτία πολιτικής φθοράς για το κυβερνών κόμμα, η οποία κορυφώθηκε με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το κλίμα που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα αποτυπώθηκε σε σειρά δηλώσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, με πολύ χαρακτηριστική την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μακαρίου Λαζαρίδη ότι “το ΠΑΣΟΚ επιμένει να παρουσιάζει τη σημερινή κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των σκανδάλων», όμως η πραγματικότητα το διαψεύδει, διότι όπου υπάρχει οσμή σκανδάλου το τελευταίο διάστημα, όλο και κάποιο στέλεχός του εμφανίζεται στο κάδρο”.

“Τη μία ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κουμπάρος του κ. Ανδρουλάκη. Την άλλη ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ. Τώρα η κυρία Χατζηδάκη” ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: “Το αφήγημά σας δεν είναι πειστικό. Δεν μπορείτε να εμφανίζεστε ως τιμητές των πάντων, όταν οι εξελίξεις σας εκθέτουν διαρκώς. Δεν μπορείτε να καταγγέλλετε συλλήβδην και να στήνετε επικοινωνιακά δικαστήρια, όταν τα ίδια τα δικά σας στελέχη βρίσκονται στο μικροσκόπιο”.

“Μόνο ως αποκριάτικο σχόλιο μπορώ να εκλάβω την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ντύσει την υπόθεση στελέχους του ως δήθεν γαλάζιο σκάνδαλο”, τόνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Έχει προηγηθεί η πολύ έντονη κυβερνητική αντίδραση για την υπόθεση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου όπως αποτυπώθηκε στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη ότι “δεν θα φορτωθεί ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΝΔ μία υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν αρχισυνδικαλιστή, που ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ”.

Στην προσπάθειά της αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται ωστόσο αντιμέτωπη με κατηγορίες περί “συμψηφισμού” και με το ερώτημα – που ετέθη και χθες από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης- “ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια”;. Ερώτημα που συνδέεται με την ευθύνη για την άσκηση της πολιτικής και για την διενέργεια των ελέγχων. 

Η απάντηση κυβερνητικών στελεχών είναι πως “η ΝΔ έχει αποδείξει ότι όταν προκύπτουν ζητήματα, δεν τα συγκαλύπτει. Η Δικαιοσύνη ερευνά, οι θεσμοί λειτουργούν και όποιος φέρει ευθύνη – όποιος κι αν είναι – λογοδοτεί”.

Χαρακτηριστική είναι εξάλλου και η επιχειρηματολογία της κ. Σδούκου ότι “το γεγονός πως αναδεικνύονται περισσότερες υποθέσεις δεν σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα διαφθορά ς, αλλά ότι πλέον λειτουργούν εντατικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί”. Όπως είπε, “υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση να ξεσκεπάζονται οι υποθέσεις, να έρχονται στο φως, να αναζητούνται ευθύνες και να λειτουργούν ανεξάρτητα οι θεσμοί. Η Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, η Εισαγγελία, οι πάντες”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...