Τελευταία νέα
Πιερρακάκης: Ποια θέματα κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της G7 Το «ευχαριστώ» του Αντόνιο Κόστα για την παραχώρηση του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους που τον μετέφερε στον Περσικό Στο ΔΝΤ ο Πιερρακάκης: «Ανθεκτικότερη η Ευρώπη, αλλά παραμένει ευάλωτη στα ενεργειακά σοκ» Ευτύχης Αρχοντάκης: Ο Χανιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη είναι «σωτήρας» πολλών ασθενών Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Ν.Ανδρουλάκης στο εναρκτήριο συνέδριο Global Progressive Mobilization στη Βαρκελώνη Τηλεφωνικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και με τον Πρόεδρο του Λιβάνου: Σημαντικό να διατηρηθεί η εκεχειρία Πιερρακάκης στους G7: Αν η ενέργεια αποτελεί τον σημερινό περιορισμό, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο πολλαπλασιαστής του αύριο Λιάνα Κανέλλη για Γιώργο Μυλωνάκη: Καταλαβαίνω τι είναι να «σκάει» κανείς από προσωπικές επιθέσεις Σε τηλεδιάσκεψη ηγετών για τα social και τους ανήλικους συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός – Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη
Moneypress.gr

ΕΕ: Πρόταση για «πάγωμα» της συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση για τους δασμούς Τραμπ

Νέα εμπλοκή καταγράφεται στη διατλαντική εμπορική σχέση, καθώς ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτίθεται να εισηγηθεί την αναστολή της διαδικασίας κύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης–Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Μπέρντ Λάνγκε, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε ότι θα προτείνει σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα την αναστολή των νομοθετικών εργασιών για την έγκριση της λεγόμενης Συμφωνίας Turnberry, «μέχρι να υπάρξει πλήρης νομική αξιολόγηση και σαφείς δεσμεύσεις από τις ΗΠΑ».
«Καθαρό τελωνειακό χάος από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κανείς δεν μπορεί πλέον να το ερμηνεύσει — μόνο αναπάντητα ερωτήματα και αυξανόμενη αβεβαιότητα για την ΕΕ και τους υπόλοιπους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ».
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και η ανατροπή στους δασμούς
Η στροφή αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να ακυρώσει τη χρήση νόμου περί έκτακτων εξουσιών από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή των λεγόμενων «ανταποδοτικών» δασμών παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή είχε ήδη «παγώσει» στο παρελθόν τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας, όταν ο Τραμπ είχε απειλήσει με προσάρτηση της Γροιλανδίας.
Η τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από την αμερικανική εμπορική πολιτική φαίνεται να οδηγεί εκ νέου τις Βρυξέλλες σε στάση αναμονής, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ζητά πρώτα σαφές νομικό και πολιτικό πλαίσιο πριν προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...