Τελευταία νέα
Αθηνά Λινού: Θα απαντούσα καταφατικά σε κάλεσμα Τσίπρα Νέα τουρκική πρόκληση: Αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με αφορμή τον στολίσκο για τη Γάζα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια Ερχονται μαύρες πλερέζες για τον Αδωνι – Φοβάται και προσπαθεί να εκβιάσει τους πολίτες «Νέα Αριστερά “καρφώνει” τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Σε εντεταλμένη υπηρεσία ο κ. Τζαβέλλας Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ σε σύγκρουση για τις ανεξάρτητες αρχές: Σκιά παρασκηνίου και αλληλοδιαψεύσεις «Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις
Athens.indymedia.org

[Ανακοινώσεις] Συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ Αττικής, Τετάρτη 25/2, στις 12:00

23/02/2026 1:11 μμ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 25/02/2026 έξω από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, Ζαχάρωφ 3, Αθήνα – Αμπελόκηποι, στις 12:00.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 25/02/2026 έξω από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, Ζαχάρωφ 3, Αθήνα – Αμπελόκηποι, στις 12:00.
Τους τελευταίους μήνες σημειώνεται με μεγάλη συχνότητα μια σειρά από αντιδεοντολογικές ενέργειες από την πλευρά του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων της Αθήνας εναντίον κρατουμένων και διαδηλωτών/τριών που αναζητούν ιατρική βοήθεια μετά από καταστολή που δέχονται σε πορείες και δράσεις. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν την παροχή σε αστυνομικά όργανα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες ιατρικού περιεχομένου ανθρώπων που προσέρχονται στα επείγοντα, την εξέταση ασθενών και τραυματιών υπό την επίβλεψη αστυνομικών, σε ακατάλληλους χώρους κ.λπ.
Βέβαια, δεν είναι καινούρια η πρακτική αυτή εναντίον κρατουμένων, φυλακισμένων αγωνιστών/τριών και ανθρώπων του κινήματος. Αυτό που παρατηρούμε όμως το τελευταίο διάστημα είναι ότι, εντός μιας εντεινόμενης συνθήκης καταστολής, επιχειρείται η κανονικοποίηση αυτών των καταστάσεων που αποτελούν κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, εδραιώνεται η διαδικασία να δίνονται απευθείας εντολές από την κρατική ασφάλεια στο ΕΚΑΒ, στο υγειονομικό προσωπικό και στις διοικήσεις των νοσοκομείων, απαιτώντας την άμεση συνεργασία τους.
Έχουμε καταγράψει πολλά παραδείγματα τους τελευταίους μήνες, όπου στοιχεία διαδηλωτών που είχαν προσέλθει σε νοσοκομεία δόθηκαν αυθαίρετα στην κρατική ασφάλεια, σε μια επιχείρηση φακελώματος, ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όποιου/ας αντιστέκεται. Επισυνάπτουμε την καταγγελία που αφορά μερικά από τα πιο τρανταχτά περιστατικά.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε να αφήσουμε χώρο ώστε αυτές οι πρακτικές να γίνουν κανονικότητα. Οφείλουμε σαν κίνημα, ως υγειονομικοί και ως άνθρωποι που ασχολούμαστε με τον ευρύτερο χώρο και τα ζητήματα της υγείας να απαντήσουμε στη συνθήκη που επιχειρούν να επιβάλλουν.
Όλοι/ες/α στη συγκέντρωση στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.
Πανελλαδικό Αυτοοργανωμένο Δίκτυο για την Υγεία

media:

Καταγγελία_ΥΠΕ_.pdf

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...