Τελευταία νέα
Σύνθεση μαρτύρων υπό… “λεπτομερή πολιτική επεξεργασία”: ΟΠΕΚΕΠΕ: Προετοιμασίες για την αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του ΕΚ Global Sumud Flotilla: «Δεν υπήρχε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις» λέει το ΥΠΕΞ Μαρινάκης για «καρφιά» Γεωργιάδη κατά Δένδια: Δεν υπάρχει θέμα εμμονής – «Να ιδρώνεις τη φανέλα» σημαίνει να βγαίνεις μπροστά και να απαντάς δημόσια Μ.Χαρακόπουλος: Θα διαψευστούν όσοι πλάθουν σενάρια πτώσης της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη Στο στόχαστρο ο Νίκος Δένδιας: Νέα βολή Γεωργιάδη: Υπουργοί που “δεν ιδρώνουν τη φανέλα” και αιχμές στο εσωτερικό της ΝΔ Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν γνώριζε για την επιχείρηση των Ισραηλινών στη Flotilla Μαρινάκης για “ιδρώνουμε τη φανέλα” του Μητσοτάκη: “Δεν ήταν αρνητικής φύσεως, αλλά κάλεσμα πολιτικής μάχης”   Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το έκτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας Οι 5 άνθρωποι του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ΠΑΣΟΚ: Κοινωνικός εφιάλτης η στεγαστική κρίση – Η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής Σενάρια εκλογών 27/9 ή 4/10/2026: Τα διλήμματα και οι σχεδιασμοί στο κυβερνητικό επιτελείο Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το έκτο προσυνέδριο της ΝΔ
Libre.gr

Φάμελλος για Τέμπη: Να μάθουμε την αλήθεια, τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται

Για τα «δύο εγκλήματα» που συντελέστηκαν στα Τέμπη μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος σε παρέμβασή του στο Κόκκινο 105,5 στην εκπομπή του Διονύση Ελευθεράτου.

Το «έγκλημα» στα Τέμπη, που εξελίχθηκε σε ένα δημόσιο αγαθό όπως αυτό της μετακίνησης, έχει χαρακτηριστικά εθνικής τραγωδίας και παραμένει ένα τραύμα ανοιχτό στην συλλογική συνείδηση και το δεύτερο «έγκλημα» της συγκάλυψης που τροφοδότησε περισσότερο την οργή και την αγανάκτηση.

«Σήμερα είναι η μέρα του αγώνα για Δικαιοσύνη, η μέρα που η τιμή και ο σεβασμός προς τα θύματα θα εκφραστεί με μαζικούς όρους γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και μας αφορά όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τα δύο εγκλήματα αυτά δεν έχουν πάρει απαντήσεις. Από τη μια η απώλεια και από την άλλη οι πολιτικές επιλογές που δεν επέτρεψαν να μάθουμε τι συνέβαινε.» Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική επιλογή που κάνει να περιφρονεί τα “κοινά δημόσια αγαθά” και αυτό όπως είπε μειώνει την ασφάλεια των πολιτών.

Ήταν προκλητική αυτή η επιλογή γιατί ο Κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι είναι ντροπή να αναφερόμαστε σε θέματα ασφάλειας. Η συνέχεια του τραγικού γεγονότος ήταν “να μπαζωθεί” η αλήθεια αλλά και να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Είναι για “τα μπάζα” όσοι ασχολούνται με το μπάζωμα είχε πει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε στη συνέχεια ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια αδύναμη Πολιτεία γιατί βασική επιδίωξη της είναι να γίνει το “πλιάτσικο” στο Δημόσιο για τους κολλητούς οπότε για να γίνει αυτό απαιτείται μία αδύναμη Πολιτεία χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς. 

«Χωρίς Δικαιοσύνη η Δημοκρατία είναι μισή. Οι πολίτες διεκδικούν την Αλήθεια αλλά και να έχουμε στο μέλλον ειρήνη και ασφάλεια» υπογράμμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζοντας ότι χρειάζεται μια Πολιτεία που θα διασφαλίσει ότι θα έχουμε δημόσιες υποδομές και μια Πολιτεία που θα εγγυάται ότι η αλήθεια θα αποκαλύπτεται.

Τέμπη: Σε εξέλιξη οι μεγάλες διαδηλώσεις- Οι δρόμοι “πλημμυρίζουν” για Δικαιοσύνη- Δεκάδες προσαγωγές (live)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...