Τελευταία νέα
Μαρινάκης “αδειάζει” δημόσια τον Σέρμπο για δηλώσεις περί Τραμπ και Ιράν Μαξίμου: Καλύπτει το νέο μπάζωμα του σκανδάλου των υποκλοπών από τον Αρειο Πάγο. Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές: αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής Υποκλοπές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μήνυσης από τον Αντώνη Σαμαρά Η ελληνική Δικαιοσύνη αιτείται την άρση ασυλίας της Αφροδίτης Λατινοπούλου Μ. Αποστολάκη: Η κυβέρνηση άφησε τους πολίτες εκτεθειμένους στον ακριβό δανεισμό και στις καταχρηστικές χρεώσεις Υποκλοπές: Εξεταστική ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συγκάλυψη από τον Άρειο Πάγο Α. Τσίπρας για υποκλοπές: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο Γ. Γεραπετρίτης από Λιβύη: Απόφαση να προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ Χρήστος Ράμμος για απόφαση Αρείου Πάγου: «Μένω άφωνος» Ν. Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Θα καταθέσουμε έξι νέες μηνύσεις ΠΑΣΟΚ: Καταθέτει αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές
Indicator.gr

Σ. Βούλτεψη στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Οι πόλεμοι γίνονταν για βιομηχανικά και εμπορικά συμφέροντα – Τώρα για το πετρέλαιο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου, η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής ΝΔ.
Η κα Βούλτεψη, με αφορμή ένα απόσπασμα που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα για τα όσα έχουν βιώσει-μετά τη λεγόμενη ισλαμική επανάσταση-οι γυναίκες στο Ιράν, σημείωσε ” (….) Εδώ αποδείχτηκε το καταπληκτικό: Ότι το πολιτικό Ισλάμ στην πιο ακραία του μορφή, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία των θρησκευτικών πεποιθήσεων στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή, βρίσκεται στο Ιράν και αυτό επιβάλλεται μέσω των γυναικών, μέσω δηλαδή του αδύναμου μέρους. Οι αραβικές χώρες έχουν προοδεύσει σε αυτά τα θέματα (…)”.
Και συμπλήρωσε “(…) Οι πόλεμοι, το είχε πει και ο Γούντροου Ουίλσον, δεν γίνονται για αγαθούς λόγους. Γίνονται για βιομηχανικά και εμπορικά συμφέροντα, είχε πει τότε. Τώρα γίνονται για το πετρέλαιο, για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές“.
Σε ερώτηση τώρα για τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, απάντησε “Ο Σάντσεθ έχει μία κυβέρνηση μειοψηφίας με την Αριστερά και έχει τους αυτονομιστές, τους Βάσκους, τους Αποσχιστές, τους Καταλανούς. Αυτοί όλοι είναι στο μέτωπο αυτό κατά της Δύσης. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Όμως, μετέχει στο ΝΑΤΟ, έστειλε και το πλοίο στην Κύπρο τελικά μπροστά στη διεθνή κατακραυγή. Μετέχει στο ΝΑΤΟ και η ισπανική μονάδα στο ΝΑΤΟ ειδοποίησε ότι θα έπεφτε βαλλιστικός πύραυλο στην Τουρκία”.
Και πρόσθεσε “Άρα, κάνει αυτό που κάνουμε όλοι μας: αμυντικό πόλεμο (…). Για πείτε μου όμως, εάν κάτι τέτοιο γινόταν στο Μαρόκο (…), δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι κάνει κανείς πόλεμο μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους. Εάν όμως έχουμε ένα παράπλευρο όφελος, είναι κέρδος για ανθρώπους που βασανίζονται. Το καταλαβαίνετε; Αυτό είναι το θέμα“.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
The post Σ. Βούλτεψη στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Οι πόλεμοι γίνονταν για βιομηχανικά και εμπορικά συμφέροντα – Τώρα για το πετρέλαιο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...