Τελευταία νέα
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Κ. Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη στο πλευρό του υφυπουργού στον «Ευαγγελισμό» για 3η μέρα – Σταθερή η κατάστασή του Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου Φάμελλος για Γεωργιάδη: «Αν ο Μητσοτάκης δεν τον διώξει, είναι ίδιος και χειρότερος» Σ. Φάμελλος: Αν ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί με όσα λέει ο υπουργός του, πρέπει να τον διώξει σήμερα Boρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο, η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα άλλο να πει Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, μεγάλες επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές Άδ. Γεωργιάδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι δικογραφίες που έχουν έρθει στη Βουλή δεν έχουν ποινικά ζητήματα Σκέρτσος για Μυλωνάκη: Ο αγώνας του μας αφορά όλους, η πολιτική δεν μπορεί να υπηρετεί την απανθρωπιά Συνάντηση Πιερρακάκη-Γκεοργκίεβα στο ΔΝΤ: Στο τραπέζι η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντιπολίτευση επενδύει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μαρινάκη: «Αδιανόητο να μιλά η ΝΔ για τοξικότητα, ο Μητσοτάκης είναι ο αρχιτέκτονας»
Money-tourism.gr

Αγάπη Σμπώκου στο Women Forward Summit ΣΕΒ: Η ισότητα ως στρατηγική επιλογή για τις επιχειρήσεις

Η συζήτηση για την ισότητα στην επιχειρηματικότητα και τον ρόλο της αξιακής ηγεσίας βρέθηκε στο επίκεντρο του Women Forward Summit που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, με τη συμμετοχή της Αγάπης Σμπώκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της PHĀEA και Αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ.
Στο πάνελ με τίτλο «Επιχειρηματική Ηγεσία με Αξίες: από τη Δέσμευση στην Πράξη» αναδείχθηκε ο ρόλος των επιχειρήσεων ως καταλυτών κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής.
Η Αγάπη Σμπώκου υπογράμμισε ότι η ισότητα δεν αποτελεί απλώς μια ηθική επιδίωξη, αλλά μια συνειδητή στρατηγική επιλογή που ενισχύει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
«Η ισότητα είναι στρατηγική επιλογή και ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ενισχύει την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων. H αξιακή ηγεσία μετριέται στις αποφάσεις — όχι σε δηλώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον ρόλο του τουρισμού ως κλάδου που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής αυτών των αρχών. Όπως ανέφερε, ο τουρισμός διαθέτει ήδη ισχυρή γυναικεία παρουσία, απασχολεί νέους εργαζόμενους και διατηρεί βαθιές συνδέσεις με τις τοπικές κοινωνίες.
«Ο τουρισμός μπορεί να γίνει πρότυπο κλάδου διότι έχει ήδη ισχυρή γυναικεία παρουσία, απασχολεί νέους και είναι βαθιά συνδεδεμένος με τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημογραφική σταθερότητα», τόνισε.
Σύμφωνα με την ίδια, η πραγματική πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι να αποδείξουν στην πράξη ότι η οικονομική επιτυχία και η κοινωνική πρόοδος μπορούν να συμπορεύονται.
«Το πραγματικό στοίχημα είναι να αποδείξουμε ότι η επιχειρηματική επιτυχία και η κοινωνική πρόοδος δεν είναι δύο παράλληλες διαδρομές — αλλά η ίδια διαδρομή», ανέφερε.

The post Αγάπη Σμπώκου στο Women Forward Summit ΣΕΒ: Η ισότητα ως στρατηγική επιλογή για τις επιχειρήσεις appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...