Τελευταία νέα
Μακάριος Λαζαρίδης: Το retweet που «στέλνει» τη Ντόρα Μπακογιάννη για σοκολατάκια μετά την παραίτησή του Παρασκήνιο: Πώς φθάσαμε στην παραίτηση Λαζαρίδη-Το βαρύ κλίμα, η παρέμβαση Μπακογιάννη και το καθοριστικό τηλεφώνημα ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί παραίτηση Γεωργιάδη Αντιπολίτευση: Υποκριτική η παραίτηση Λαζαρίδη – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη Βελόπουλος: ”Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση Λαζαρίδη για αλλαγή ατζέντας και αποπροσανατολισμό από τα μεγάλα προβλήματα” Γεωργιάδης-Υπόθεση Μυρτούς: «ΕΔΕ για την συκοφάντηση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» Το κυβερνητικό μπούλινγκ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με πολιορκητικό κριό τον Αδωνι Γεωργιάδη Αποκλείει ο Τσίπρας προεκλογική συνεργασία µε άλλα κόµµατα ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη: “Άριστος στην προπαγάνδα” – Αίτημα αποπομπής από κυβέρνηση και ΝΔ Δημοσκόπηση: Ο Μακάριος Λαζαρίδης κόστισε 2% στη Νέα Δημοκρατία Εκλογές: “Βουτιά” 5 εκατοστιαίες μονάδες για τη ΝΔ Στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Η selfie με τον Πέδρο Σάντσεθ
Indicator.gr

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Κλεομένη: Ενδείξεις οπαδικού κινήτρου – Στο μικροσκόπιο οργανωμένες ομάδες

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας στην πορεία των ερευνών αλλά και στα πρώτα συμπεράσματα των Αρχών.
Όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής προκύπτουν ενδείξεις που παραπέμπουν σε οπαδικό υπόβαθρο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.
«Το τμήμα δίωξης χειρίστηκε παραδειγματικά την υπόθεση. Διενεργεί αυτοτελώς αστυνομικές ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν μπορούμε να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία, η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, όπως είπα και την Κυριακή εγώ ο ίδιος, εμφανίζει ενδείξεις οπαδικού υποβάθρου, αλλά όλα αυτά και η πλήρης διαλεύκανση ανήκει από εδώ και πέρα στην ανάκριση και σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην ελληνική δικαιοσύνη».
Παράλληλα υποστήριξε πως: «Από τον Φεβρουάριο του 2024 για τα αδικήματα σχετικά με αθλητικά έγιναν 1.593 έλεγχοι, 147 συλλήψεις και 196 άτομα κατηγορήθηκαν και 13 προφυλακίστηκαν. Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις εκ των οποίων οι δύο εκμεταλλευόμενες στην οπαδική τους δραστηριότητα πουλούσαν ναρκωτικά και έκαναν αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας φιλάθλων.
Οι αγωνιστικοί χώροι έγιναν χώροι υγιούς αθλητικού ανταγωνισμού, χωρίς επεισόδια με χιλιάδες γονείς και παιδιά να παρακολουθούν αγώνες αθλημάτων. Δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα μακριά από τα γήπεδα με άτομα να μην συμμορφωνόταν με τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί θα μας βρουν απέναντι. Ο εποπτεύων διέταξε το άνοιγμα δικογραφίας για να διακριβωθούν εγκληματικές πράξεις που οι συγκεκριμένες ομάδες που κίνητρα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά έχουν τα στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος να τεθούν υπό παρακολούθηση και έλεγχο με βάση τον ποινικό νόμο να εξαρθρωθούν και να διαλυθούν. Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από άτομα του οργανωμένοι με αξιόποινες πράξεις με χαρακτηριστικό τη βία».
Μάλιστα, ειπώθηκε πως: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί σε όλη την Ευρώπη στην ασφάλεια αγωνιστικών χώρων».

The post Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Κλεομένη: Ενδείξεις οπαδικού κινήτρου – Στο μικροσκόπιο οργανωμένες ομάδες appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...