Τέσσερις τελικούς περιλάμβανε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην γεμάτη, αλλά δίχως ρυθμό Arena Torun. Αναμφίβολα τα 60 μ. ήταν η κούρσα της ημέρας, ωστόσο ενδιαφέρον είχαν και οι τελικοί σε ύψος, σφαιροβολία Γυναικών και τριπλούν Ανδρών.
Το νέο όνομα στους δρόμους ταχύτητας είναι ο μέχρι πρότινος παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου ο Τζόρνταν Άντονι, νικητής στα 60 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόρουν με 6.41.
Ο 21χρονος αθλητής πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αφήνοντας δεύτερο τον Τζαμαϊκανό Κισάνε Τόμσον, ο οποίος για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, αφού ήταν δεύτερος τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όσο και στο Παγκόσμιο του Τόκιο στα 100 μ.
Ωστόσο, με 6.45 πέτυχε ατομικό ρεκόρ και κατάφερε να επικρατήσει του Τρέιβον Μπρόμελ, ο οποίος σημείωσε τον ίδιο χρόνο.
Ο Άντονι, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς προπονείται με τον Νόα Λάιλς, πανηγύρισε έντονα το χρυσό του μετάλλιο, την ίδια ώρα που ο Τόμσον διέσχιζε τη μεικτή ζώνη εμφανώς εκνευρισμένος, χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Ο Τόμσον πανηγύρισε κλείνοντας το στόμα του με το χέρι, θέλοντας έτσι να απαντήσει, όπως ο ίδιος δήλωσε, σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν το προηγούμενο διάστημα.
Ο Τζόρνταν Αντονί …κλείνει το στόμα στους αμφισβητίες του (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η Μάχουτσικ το χρυσό στο ύψος
Η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Τόρουν, με άλμα στα 2,01 μ. στο ύψος. Η κορυφαία φέτος με 2,03 μ. και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα στον βασικό αγώνα της χειμερινής σεζόν, κατακτώντας ξανά το χρυσό, όπως και το 2022.
Η Μάχουτσικ μπήκε στον αγώνα από τα 1,93 μ. και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια διαδοχικά τα 1,96 μ., 1,99 μ. και 2,01 μ. Αυτό αποτελεί το τέταρτο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στο Βελιγράδι το 2022, το αργυρό στη Γλασκώβη το 2024 και το χάλκινο στη Ναντζίνγκ το 2025.
Το ασημένιο μετάλλιο μοιράστηκαν τρεις αθλήτριες, η Ανγκελίνα Τόπιτς (Σερβία), η Νίκολα Ολισλάγκερς (Αυστραλία) και η Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία), ποιυ ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στο 1,99 μ., αλλά δεν κατάφεραν στη συνέχεια να περάσουν τα 2,01 μέτρα.
Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η Τζάκσον το πρώτο της χρυσό
Μετά την τρίτη θέση στις διοργανώσεις του 2025 και του 2024, η Τσέις Τζάκσον (ΗΠΑ) κατέκτησε το πρώτο της χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η έμπειρη αθλήτρια επικράτησε στη σφαιροβολία με 20,14 μ. και πανηγύρισε αυτή τη νίκη.
Η νικήτρια των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, Σάρα Μίτον (Καναδάς), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Αξέλινα Γιόχανσον (Σουηδία) σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 19,75 μ., αφήνοντας εκτός βάθρου την Τζέσικα Σίλντερ (Ολλανδία), την κορυφαία φέτος στον κόσμο, που είχε βολή στα 19,63 μέτρα.
The post Τόρουν 2026: Ο Αντονί το νέο όνομα στα σπριντ, η Μάχουτσικ η μεγάλη κυρία του ύψους first appeared on ΣΕΓΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα
