Kαθαρό προβάδισμα της ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας μικρά κέρδη δείχνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic για το μήνα Μάρτιο. Xαμηλή είναι η δυναμική για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού, ενώ το 65% έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο.
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης
ΝΔ: 28,7% (από 26,4%)
ΠΑΣΟΚ: 13,9%
ΚΚΕ: 5,2%
Ελληνική Λύση: 5%
Πλεύση Ελευθερίας: 4%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,6%
ΜέΡΑ25: 3,5%
Φωνή Λογικής: 3,4%
Αναποφάσιστοι: 17,4%
Άλλο κόμμα: 10,4%
Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος:
ΝΔ: 34,4%
ΠΑΣΟΚ: 15,7%
Ακολουθούν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας.
Καταλληλότητα πολιτικών αρχηγών
Στην ερώτηση για τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει προβάδισμα με 32,7%, διατηρώντας σαφή απόσταση από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 31,6%, ποσοστό σχεδόν ισοδύναμο με αυτό του πρωθυπουργού, αποτυπώνοντας την έντονη επιφυλακτικότητα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
Στη δεύτερη θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%, ενώ οι υπόλοιποι καταγράφουν σαφώς χαμηλότερα ποσοστά
Κυριάκος Μητσοτάκης: 32,7%
Νίκος Ανδρουλάκης: 13,4%
«Κανένας»: 31,6% (ισχυρή επιφυλακτικότητα των πολιτών)
Χαμηλή δυναμική για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Η δυναμική για νέα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού είναι χαμηλή:
Διστακτικό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview. εμφανίζεται το εκλογικό σώμα απέναντι σε πιθανά πολιτικά εγχειρήματα Τσίπρα και Καρυστιανού.
Στην περίπτωση της Μαρίας Καρυστιανού, η πλειοψηφία των πολιτών (75%) δηλώνει ότι δεν θα επέλεγε ένα τέτοιο κόμμα, με το ποσοστά θετικής πρόθεσης να είναι στο 24%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα αρνητικά ποσοστά υπερισχύουν (75,6%), ενώ το ποσοστό θετικής πρόθεσης είναι στο 24,1%.
Επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Το 78% θεωρεί την εμπλοκή της Ελλάδας στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων αμυντική ενέργεια.
Το 52% αξιολογεί θετικά τη στάση της κυβέρνησης για τον πόλεμο.
Το 65% δηλώνει ότι η κρίση επηρεάζει την καθημερινότητά του, με ανατιμήσεις προϊόντων και περιορισμό μετακινήσεων.
The post Δημοσκόπηση Interview: 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
