Τελευταία νέα
Αθηνά Λινού: Θα απαντούσα καταφατικά σε κάλεσμα Τσίπρα Νέα τουρκική πρόκληση: Αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με αφορμή τον στολίσκο για τη Γάζα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια Ερχονται μαύρες πλερέζες για τον Αδωνι – Φοβάται και προσπαθεί να εκβιάσει τους πολίτες «Νέα Αριστερά “καρφώνει” τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Σε εντεταλμένη υπηρεσία ο κ. Τζαβέλλας Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ σε σύγκρουση για τις ανεξάρτητες αρχές: Σκιά παρασκηνίου και αλληλοδιαψεύσεις «Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις
Athens.indymedia.org

[Τοπικά Νέα] [Θεσσαλονίκη] πανό στήριξης για τα συντρόφια της υπόθεσης Αμπελοκήπων

01/04/2026 4:21 μμ.

Ανάρτηση γιγαντοπανο στην Εγνατία (θεολογική σχολή), ενόψει της έναρξης της δίκης της υπόθεσης των Αμπελοκήπων  |Τετάρτη 1/04/26 Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως & Αλεξάνδρας) στις 08:30|
Τη 1η Απρίλη ξεκινάει το δικαστήριο των συντροφισσών και συντρόφων για την υπόθεση των Αμπελοκήπων.
Στις 31/10 ο χρόνος σταματάει. Σημειώνεται έκρηξη στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σύντροφος Κυριάκος Ξυμητήρης και να τραυματιστεί σοβαρά η συντρόφισσα Μαριάννα Μανουρά.
Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός πιάνει δουλειά. Προσπαθεί να σπιλώσει την υπόσταση, τον χαρακτήρα, την επαναστατική δράση του συντρόφου Κυριάκου Ξ. και να εξοντώσει με τη βοήθεια των διωκτικών αρχών και με κάθε δυνατό τρόπο, την πολυτραυματία συντρόφισσα Μαριάννα (λήψη DNA χωρίς τη συγκατάθεση της όσο βρισκόταν σε καταστολή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, μεταφορά μία μέρα μετά το χειρουργείο της στις φυλακές Κορυδαλλού, σε επικίνδυνες συνθήκες κράτησης, στερώντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της και πολλά άλλα).
 
Τις επόμενες μέρες από την έκρηξη, συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται τα συντρόφια: Δήμητρα Ζαραφέτα και ο Δημήτρης Π. αλλά και οι Νίκος Ρωμανός και Α.Κ., οι μεν πρώτοι για την σχέση τους με το διαμέρισμα και οι δεύτεροι για ένα αποτύπωμα σε ένα κινητό αντικείμενο, μια πλαστική σακούλα.
Αρχίζει, λοιπόν να κατασκευάζεται μια υπόθεση βασισμένη σε ανύπαρκτα στοιχεία, εμπλέκοντας συντρόφους και συντρόφισσες που ουδεμία σχέση έχουν με την έκρηξη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο με το αφήγημα της σύστασης και δράσης μιας ανώνυμης “τρομοκρατικής” οργάνωσης που εφηύρε η ίδια η αντιτρομοκρατική. 
Η εκδικητική στάση του κράτους απέναντι σε όσους αγωνίζονται δε μας κάνει καμία εντύπωση. Βαφτίζει “τρομοκράτες” όσους μάχονται ενάντια στην εξαθλίωση, ενώ παράλληλα το ίδιο συμμετέχει ενεργά σε πολέμους στη Μέση Ανατολή, στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, δολοφονεί μετανάστριες στα σύνορα και τα κέντρα κράτησης, εργάτες στη εργοδοτικά κάτεργα, κρατούμενες στα αστυνομικά τμήματα, επιβάτες στις ράγες των τρένων, αφαιμάζει και εκμεταλλεύεται ανελέητα τις ζωές μας. 
 
Είναι σαφής η προσπάθεια αποδυνάμωσης του κόσμου του αγώνα από πλευράς καταστολής, μέσω της δημιουργίας κατηγορητηρίων με απόλυτες ασάφειες και με μόνο στόχο την δίωξη και φυλάκιση όσων στέκονται ανάχωμα στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου και ταυτόχρονα την διάχυση του φόβου στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας.
 
Στη δίκη αυτή οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα κατηγορούμενα συντρόφια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε μέσο που διαθέτουμε, να φανερώσουμε το πραγματικό πρόσωπο του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης που το υπηρετεί. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μνήμη του συντρόφου μας Κυριάκου, που δεν έκανε βήμα πίσω ούτε στιγμή και με αστείρευτο θάρρος και γενναιότητα επέλεξε να επιστρέψει τη βία στο αδηφάγο αυτό τέρας, που έχασε τη ζωή του, με τιμή κι αξιοπρέπεια στον δρόμο του αγώνα.
Κανείς δεν φεύγει όταν τον θυμόμαστε. Κι εμείς δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΥΜΗΤΗΡΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ 
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ 
ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΑΡΑ ΑΡΝΤΙΖΟΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΜΕΡΚΟΛΙΑΝΟ
Αναρχικές

media:

signal-2026-03-31-16-54-30-728.jpg

signal-2026-03-31-16-54-24-578.jpg

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...