Τελευταία νέα
Κ.Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό Κ.Πιερρακάκης: Εκτίμηση για ανοδική πορεία του πλεονάσματος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης ΠΑΣΟΚ για πρόσληψη Λαζαρίδη και συζύγου του στη Γ.Γ Ισότητας το 2013: Οικογενειακή υπόθεση οι θέσεις στο δημόσιο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Με φόντο τα σκάνδαλα, ο Μητσοτάκης αναζητά σωσίβιο στις «θεσμικές αλλαγές» Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι καλό ο εγκέφαλος να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τον ξυπνήσουμε» λέει ο γιατρός που τον χειρούργησε Τσουκαλάς: “Ανοίκεια επίθεση του Άδ. Γεωργιάδη στη δικαιοσύνη- Δεν εμπιστεύονται και δεν σέβονται τη δικαιοσύνη” Η χώρα «φουντάρισε» και μας το κρύβουν: Το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) ξεπέρασε τα 590 δισ. ευρώ! Μάχη εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης προβάλλει μεταρρυθμίσεις, ο Ανδρουλάκης ανεβάζει τους τόνους Νίκος Ανδρουλάκης: Τι θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο σκληρό μπρα ντε φερ στη Βουλή Βουλή: Ρυθμίσεις για υπαίθριο εμπόριο και επενδύσεις που υπάγονται σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων Μητσοτάκης: “Θεσμική φυγή προς τα εμπρός”-Απαντήσεις και συνταγματικές πρωτοβουλίες για τις διαχρονικές παθογένειες Βουλή: Σήμερα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το Κράτος Δικαίου
Moneypress.gr

Τζέιμι Ντάιμον: Ο πόλεμος στο Ιράν θα κρατήσει ψηλά πληθωρισμό και επιτόκια

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα ανεβάσει τις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων, διατηρώντας τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα και οδηγώντας τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα από το αναμενόμενο. Η προειδοποίηση διατυπώθηκε στην ετήσια επιστολή προς τους μετόχους.
Ειδικότερα, Ο Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, τόνισε ότι ο τομέας του ιδιωτικού δανεισμού «πιθανότατα» δεν συνιστά συστημικό κίνδυνο. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικές», ανέφερε, υπογραμμίζοντας κινδύνους όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.
«Τώρα, λόγω του πολέμου στο Ιράν, αντιμετωπίζουμε επιπλέον τον κίνδυνο συνεχών σοκ στις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων, καθώς και αναδιάρθρωση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, που μπορεί να οδηγήσει σε πιο επίμονο πληθωρισμό και τελικά σε υψηλότερα επιτόκια από αυτά που αναμένουν σήμερα οι αγορές», ανέφερε. Ο Ντάιμον υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από το Ιράν παραμένουν τα πυρηνικά.
Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν οδηγήσει τις αγορές να αποκλείσουν σε το ενδεχόμενο μειώσεων επιτοκίων. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο από το 2022, εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...