Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρέθηκε πίσω με 5-2 στο τρίτο σετ, ωστόσο κατακτώντας τα τελευταία πέντε games κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί στο φετινό Rolex Monte-Carlo Masters.
Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι δύο ωρών και 52 λεπτών, ο Γερμανός και Νο3 του κόσμου, κατάφερε να λυγίσει τον Χιλιανό (Νο109) Κριστιάν Γκαρίν με 4-6, 6-4, 7-5, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 10 χρόνια παρουσίας του στη διοργάνωση.
It’s not over until it’s over
Zverev comes back from a double break down in the decider to defeat Garin 4-6 6-4 7-5!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/RQuGUSB0sW
— Tennis TV (@TennisTV) April 8, 2026
Σε ένα παιχνίδι με…αμέτρητα λάθη και από τις δύο μεριές του κορτ (93 συνολικά), ο Ζβέρεφ ήταν αυτός που κράτησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία και ειδικά στο τελευταίο game των 12(!) λεπτών φτάνοντας στην 107η νίκη του (από το 2020) σε τουρνουά ATP Masters 1000.
Το τελευταίο game του αγώνα ήταν και το highlight της αναμέτρησης με τον Γκαρίν να χάνει τρεις ευκαιρίες για break, ενώ από τη πλευρά του ο Ζβέρεφ έκλεισε το ματς μετά από τρία match-points.
Ο Χιλιανός έκανε καλύτερο ξεκίνημα φτάνοντας σε κρίσιμο break στο 10o game του πρώτου σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Στο δεύτερο σκέλος ο Ζβέρεφ βρέθηκε μπροστά με 3-1, με τον Γκαρίν όμως να ισοφαρίζει σε 3-3. Το break-back ωστόσο του Γερμανού (4-3) ήταν αυτό που χρειαζόταν για να κλείσει το σετ κάνοντας το 1-1.
Στο decider set, ο Χιλιανός προηγήθηκε με 4-0, σερβίροντας μάλιστα για το 5-0(!), με τον Ζβέρεφ να βγάζει μια πρώτη αντίδραση, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο χαμένα σερβίς μειώνοντας σε 4-1 και αμέσως μετά σε 4-2. Ο Γκαρίν έκανε το 5-2 και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση…
Με δύο breaks ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 6-5 και πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. Αφού αρχικά έσβησε δύο break-points στη συνέχεια έχασε δύο match-points με ένα άστοχο βολέ και ένα χαμένο οριακά passing shot στην πλάγια γραμμή, για να σφραγίσει λίγο αργότερα τη νίκη για την επόμενη φάση.
Εκεί, τον περιμένει ο Βέλγος Ζιζού Μπεργκς που λίγο νωρίτερα κέρδισε τον-κολλητό του Ζβέρεφ-Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 6-1.
MONTE-CARLO SINLGES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Μόντε Κάρλο: Ο Ζβέρεφ “επιβίωσε” και πέρασε (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
