Τελευταία νέα
Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ερφούρτη κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD Επαναπροσέγγιση ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η παρακολούθηση Κούλογλου με το λογισμικό Pegasus Εμφύλιος best seller Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού στην Σάμο – Ψάχνουν για τρεις αγνοούμενους μετανάστες Υπόθεση Θ. Ντόκου: Το Μαξίμου απαντά στις πολιτικές αντιδράσεις και στα ερωτήματα ασφάλειας των επικοινωνιών  Η ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες στην ψηφιακή της πλατφόρμα – «Μπες στο myelas.gr, υπέγραψε, γίνε μέλος» Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για fake news από σύμβουλο του Υπ. Υγείας – Στο επίκεντρο η τροπολογία για τα βαρέα Ρόδος: Νεκρή 82χρονη μετά από παράσυρση σε λαϊκή αγορά Νικόλας Φαραντούρης: Η απάντηση για την απόσπαση της συζύγου του με «επίδομα αλλοδαπής» 245.700 ευρώ στις Βρυξέλλες Διαδικτυακό κάλεσμα στους πολίτες από την ΕΛΑΣ για να γίνουν μέλη Washington Post: Το Ισραήλ σκόπευσε να δολοφονήσει Αραγτσί και Γκαλιμπάφ – Ειδοποίησαν οι ΗΠΑ το Ιράν
Libre.gr

Νέα τουρκική πρόκληση: Οι χάρτες της αλιείας της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι άκυροι

Σε νέα πρόκληση προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυριζόμενο πως οι χάρτες της Ελλάδας για την αλιεία στο Αιγαίο είναι άκυροι, ενώ κατηγορεί τη χώρα μας ότι  κατηγορώντας την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, πέραν των χωρικών της υδάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

Διαπιστώθηκε ότι η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Αλιείας έχει δημοσιεύσει χάρτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει θεσπίσει απαγορεύσεις αλιείας σε περιοχές όπου δεν έχει δικαιοδοσία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτοί οι χάρτες είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο.

Είναι άκυροι, οι χάρτες που σχεδιάζουν φανταστικά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, όπου δεν υπάρχουν πραγματικά όρια και οι οποίοι παραβιάζουν την τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία.

Οι παράνομοι περιορισμοί που επιβάλλει η Ελλάδα στις αλιευτικές δραστηριότητες πέραν των χωρικών της υδάτων των 6 ναυτικών μιλίων, σε περιοχές όπου δεν έχει δικαιοδοσία και σε διεθνή ύδατα, είναι επίσης άκυροι για την Τουρκία. Η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί καμία μονομερή και παράνομη ενέργεια που μπορεί να ληφθεί κατά των νόμιμων δραστηριοτήτων των Τούρκων αλιέων, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και τα ιστορικά δικαιώματα.

Με αυτή την κατανόηση, επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία διατηρεί τη θέση της ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια ειλικρινής και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, την ισότητα και την καλή γειτονία, στο πλαίσιο της Διακήρυξης των Αθηνών για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία της 7ης Δεκεμβρίου 2023.

Turkish Foreign Ministry: – Official website of Hellenic Fisheries Inspection Authority reveals that Greece has established fishing bans in areas in the Aegean and Eastern Mediterranean where it has no jurisdiction, and has published various maps that are contrary to int’l law… pic.twitter.com/cp8QgIJNoS— TRT World (@trtworld) April 21, 2026

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...