Τελευταία νέα
Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται «plan B» για τη Μέση Ανατολή Έντι Ράμα: «Χιούμορ» η πολυσυζητημένη ατάκα του για τον Πλάτωνα – Ο εκνευρισμός για τον Φρέντι Μπελέρη Άγρια κόντρα Πλεύρη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα πτυχία τους Βουλή: Ο Αθανασίου ψήφισε «παρών» για την άρση ασυλίας ΠΑΣΟΚ: Οι ΜμΕ δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις – Πιο επιτακτική από ποτέ ρύθμιση 120 δόσεων για όλες τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο Δ. Μιχαηλίδου: 3 στους 10 Έλληνες που δεν έχουν σπίτι είναι νέοι Συνάντηση Φλωρίδη-Κοβέσι: Της ζήτησε να μην στέλνει μια-μια τις δικογραφίες Κ. Πιερρακάκης: «Αυτό που λέει ο κ. Φάμελλος παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες» Βουλή: Καβγάς Κωνσταντοπούλου – Πλεύρη για τα πτυχία τους Κυριάκος Μητσοτάκης στο Delphi Economic Forum XI για Μέση Ανατολή: Χρειαζόμαστε plan b, αν η κρίση παραταθεί – Δείτε live Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Ο Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα βασικό στρατηγικό εταίρο σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας Γκιλφόιλ: Όταν Αμερικανοί και Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε
Thepressproject.gr

Αίρεται η άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπερψηφίστηκαν σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα άρσης ασυλίας 13 βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, οι οποίοι αναφέρονται στις πρόσφατες δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι άρσεις ασυλίας αφορούν τους βουλευτές/τριες της Νέας Δημοκρατίας.: Κατερίνα Παπακώστα, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη, Κώστα Τσιάρα, Κώστα Σκρέκα, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Μάξιμο Σενετάκη, Λάκη Βασιλειάδη, Χρήστο Μπουκώρο, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Τάσο Χατζηβασιλείου.Ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή και των 13 γαλάζιων βουλευτών/τριών στη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους στις δικογραφίες για το σκάνδαλο αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού η άρση της ασυλίας τους ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.
Οι 11 πρώτες άρσεις ασυλίας αφορούν τους βουλευτές/τριες της Ν.Δ. που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για τους εννέα εξ αυτών αίρεται η ασυλία προκειμένου να ελεγχθούν για το τυχόν αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε. σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για δύο (Κατερίνα Παπακώστα και Κώστα Αχ. Καραμανλή) σε βαθμό κακουργήματος.
Η άρση ασυλίας των βουλευτών της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Τάσου Χατζηβασιλείου αφορά τη δικογραφία που εστάλη από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση ενδείξεων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος.
Αναλυτικά από τους 288 βουλευτές που ψήφισαν.

Για την Κατερίνα Παπακώστα, υπέρ της άρσης ψήφισαν 287 , 1 κατά.
Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, υπέρ της άρσης 286, 2 κατά.
Για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, 286 υπερ, 2 κατά.
Για τον Νότη Μηταράκη 286 υπέρ, 2 κατά.
Για τον Κώστα Τσιάρα.  285 υπερ, 2 κατά
Για τον Κώστα Σκρέκα, 286 υπέρ , 2 κατά.
Για τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, 286 υπέρ, 2 κατά.
Για τον Μάξιμο Σενετάκη, 286 υπέρ, 2 κατά.
Για τον Λάκη Βασιλειάδη, 286 υπερ΄, 2 κατά.
Για τον Χρήστο Μπουκώρο 286 υπερ, 2 κατά.
Για τον Θεόφιλο Λεονταρίδη, 286 υπερ, 2 κατά
Για τον Χαράλαμπο Αθανασίου 285 υπερ,  2 κατά, 1 παρών
Για τον Τάσο Χατζηβασιλείου 286 υπερ, 2 κατά.

Από την ψηφοφορία απείχαν ο Στέλιος Πέτσας, ο Νότης Μηταράκης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης ( βουλευτής Μεσσηνίας) και οι Αντώνης Σαμαράς, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Ασπιώτης.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι τουλάχιστον 10 από τους 13 αναφερόμενους βουλευτές ψήφισαν υπέρ της δικής τους άρσης αλλά και των υπολοίπων, σνώ στις περισσότερες περιπτώσεις, τα 2 «κατά» στην ψηφοφορία είναι από την Κατερίνα Παπακώστα και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Φλώρο (εκλεγμένο με το ακροδεξιό κόμμα Σπαρτιάτες).
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις άρσεις ασυλίας, η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εστιάζοντας στο περιεχόμενο των δικογραφιών που απέστειλε η Ευρωπαία Εισαγγελέας στη Βουλή, οι οποίες παρουσιάζουν τους περισσότερους από τους βουλευτές της ΝΔ να επικοινωνούν με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτώντας από αυτή να συμπεριφερθεί ως εξυπηρετητής «ημετέρων» ψηφοφόρων.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...