Τελευταία νέα
Κουτσούμπας από Λέσβο: Αυτό που ζουν οι κτηνοτρόφοι είναι έγκλημα που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και την σφραγίδα της ΕΕ Α.Σδούκου: Έχουμε αλλαγή παραδείγματος – Κοινωνική ενίσχυση με τις δικές μας οικονομικές δυνάμεις Βενιζέλος: Πρέπει να επιδιώκουμε σταθερότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις Δ.Κουτσούμπας: Στήριξη στον αγώνα των κτηνοτρόφων της Λέσβου και των οικογενειών τους για την επιβίωση Πιερρακάκης: Έχουμε “πυρομαχικά”- Κρατήσαμε έναν χώρο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ Έντι Ράμα: Αιχμηρή απάντηση σε ερώτηση για τον Φρέντι Μπελέρη Σακελλαροπούλου: Άλλο η κριτική προς τους Δικαστές και άλλο οι επιθέσεις από χείλη που δεν θα έπρεπε Την Ευρωπαία επίτροπο Μεσογείου συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Δελφούς K.Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε plan b αν η κρίση στη Μέση Ανατολή παραταθεί, κανένα κράτος δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την οικονομία χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη Κ. Αχ. Καραμανλής: Με κυνηγούν γιατί έχω βαρύ όνομα… Μιχαηλίδου: Εντός Ιουλίου η νέα εθνική στρατηγική για τη στεγαστική πολιτική Στιβ Μπάνον: Η Ελλάδα είναι υπερδύναμη στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα
Iskra.gr

Φαρσοκομωδία , εν μέσω λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων( Ακρίβεια , λιτότητα , μέτρα της κυβέρνησης . πενιχροί μισθοί κλπ)

Τσουνάμι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας , ακινήτων με κωμικά μέτρα για τους δανειολήπτες . Τα καρτέλ τραπεζών και οι ανύπαρκτες κρατικές πολιτικές στέγασης και στεγαστικής προστασίας των οικογενειών λεηλατούν και εκτοπίζουν στο δρόμο 
Π.Λ.
Στην εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο πλαίσιο των αυξανόμενων πιέσεων που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τις παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες προχώρησε το οικονομικό επιτέλειο.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης πρόκειται για μόνιμα και προσωρινά μέτρα ανάλογα με τη φύση των πιέσεων.
Tα μέτρα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των κριτηρίων για την επιδότηση ενοικίου, την ενίσχυση κατά 50 ευρώ στους συνταξιούχους και μέτρα για το ιδιωτικό χρέος με την  δυνατότητα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή στη ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις για παλιές μη ρυθμισμένες οφειλές .

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα άρσης κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού με εξόφληση του 25% της οφειλής και ρύθμισης του υπόλοιπου.

Ενταξη στον εξωδικαστικό για 300.000 πολίτες και για οφειλές από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Δυνατότητα ρύθμισης έως 72 δόσεις για παλιές μη ρυθμισμένες οφειλές (οφειλές μέχρι το τέλος του 2023) με σταθερούς όρους και ενιαίο επιτόκιο

Για τους συνταξιούχους: Η ενίσχυση που δίνεται κάθε Νοέμβριο αυξάνεται στα 300 ευρώ από  250 ευρώ και διευρύνονται τα κριτήρια

150 ευρώ για κάθε παιδί

Εκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί.
Θα δοθεί στα τέλη Ιουνίου χωρίς καμία αίτηση στα τέλη Ιουνίου και απευθύνεται σε σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, με παραπάνω από 3 εκατομμύρια μέλη, σχεδόν το 80%, δηλαδή, των οικογενειών με τέκνα.
 

Επιστροφή ενοικίου

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιστροφή ενοικίου και συγκεκριμένα διαμορφώνονται  από 20.000 σε 25.000 ευρώ και από 28.000 σε 35.000 ευρώ, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο ανεβαίνει από 31.000 σε 39.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ ανά τέκνο. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα καλύψει επιπλέον 70.000 ενοικιαστές, ανεβάζοντας το σύνολο στους 1 εκατομμύριο.

Επιδότηση στο diesel 
Επεκτείνεται η επιδότηση και για τον επόμενο Μήνα στο Diesel με ενίσχυση 20 λεπτών ανά λίτρο.

Παράλληλα, συνεχίζεται έως και τον Αύγουστο η επιδότηση 15% στα λιπάσματα, με πρόσθετο κόστος 23 εκατ. ευρώ και περίπου 250.000 αγρότες δικαιούχους.

The post Φαρσοκομωδία , εν μέσω λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων( Ακρίβεια , λιτότητα , μέτρα της κυβέρνησης . πενιχροί μισθοί κλπ) appeared first on iskra.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...