Τελευταία νέα
Πώς «ροκάνισε» ο πληθωρισμός τις αυξήσεις των μισθών Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου δέκα στρέμματα Πυρά από την ΕΛ.Α.Σ για τη νέα ΚΥΑ: «Συνδέουν κοινωνικά ζητήματα με οικονομικά κίνητρα, θα την καταργήσουμε» Προκαλεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Γύφτοι είναι, θα αυτοκτονούσα» απάντησε σε υποθετική ερώτηση για τους Ρομά Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος Πυρκαγιά στην περιοχή Λειψύδριο του Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ Τσουκαλάς σε ΝΔ: Ζητά διαγραφές για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραίτηση Ντόκου Ο Σπύρος Δρίτσας στην «Εφ.Συν.»: «Από το ΕΣΥ της ταλαιπωρίας στο ΕΣΥ της φροντίδας» Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για 250η επέτειo: Ευκαιρία να αναδειχθεί η δυναμική της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ Μήνυμα Καρόλου για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες» Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη για τη σύζυγο Φαραντούρη: «αν δεν δημοσιοποιήσει τα έγγραφα αποπέμψτε τον»
Thefaq.gr

GPO – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Τα αλλάζουν όλα Τσίπρας – Καρυστιανού! Πτώση 2,3% για τη ΝΔ μετά τις παροχές Μητσοτάκη, μικρά κέρδη για το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά καταγράφει πτώση στο 23,8% για τη ΝΔ, που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του 2026, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και αύξηση των αναποφάσιστων, εν μέσω πολιτικών πιέσεων από την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Εν μέσω έντονων πολιτικών πιέσεων και με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ να επηρεάζει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα,παρά την απόπειρα του Πρωθυπουργού μεσοβδόμαδα να κερδίσει έδαφος με τις παροχές 450 εκ, η νέα δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά αποτυπώνει πτώση 2,3% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται µε 23,8% στο χαµηλότερο δηµοσκοπικό της σηµείο για το 2026, έχοντας απολέσει τα κέρδη του προηγούµενου µήνα.

Ενισχυµένο τη δεδοµένη χρονική στιγµή εµφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, που από το 11,4% του Μαρτίου βρίσκεται σήµερα στο 12,8%, ενώ συνεχίζονται οι απώλειες για την Πλεύση Ελευθερίας, που ανιχνεύεται πλέον στο 6,9%. Μικρή πτώση για την Ελληνική Λύση, που κρατά σταθερά όµως την τρίτη θέση µε 8,2%, ενώ στην τέταρτη θέση του πίνακα βρίσκεται το ΚΚΕ, που επιδεικνύει σταθερότητα µε 8%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων διευρύνεται ακόµα περισσότερο και φτάνει στο 17,2%, ενώ ψηλά παραµένει και το ποσοστό των απαντήσεων «άλλο κόµµα», µε τις αυθόρµητες αναφορές να εστιάζουν κυρίως στους υπό ίδρυση σχηµατισµούς της κ. Καρυστιανού και του κ. Τσίπρα.
Πρόθεση ψήφου
Νέα ∆ηµοκρατία 23,8 (Μάρ. 26,1 Φεβ. 24,9)
ΣΥΡΙΖΑ 4,7 (4,6 4,6)
ΠΑΣΟΚ 12,8 (11,4 10,9)
Ελληνική Λύση 8,2 (8,8 9)
ΚΚΕ 8 (7,8 7,6)
«Νίκη» 2 (1,6 1,8)
Πλεύση Ελευθερίας 6,9 (8 9,2)
Φωνή Λογικής 2,2 (2,1 1,9)
ΜέΡΑ25 1,5 (2,1 2,1)
Νέα Αριστερά 1,3 (1,8 1,8)
∆ηµοκράτες 0,9 (1,5 1,7)
Άλλο 8 (7,3 7,1)
Αναπ/στοι 17,2 (15,3 16)
Λευκό & Ακυρο 2,5 (1,6 1,4)

ΕΡΕΥΝΑ: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΠΟΣ: Ερευνα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ΧΡΟΝIKH ΠΕΡΙΟ∆ΟΣ: 20-23/04/26 ∆ΕΙΓΜΑ: 1.000 άτοµα, ηλικίας 17+ ετών. Πραγµατοποιήθηκε στο σύνολό του ∆ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Στρωµατοποιηµένη. Το δείγµα κατανεµήθηκε µε τη µέθοδο των ποσοστώσεων, µε αναλογία ως προς τις περιφέρειες. ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις µε χρήση συστήµατος CATI και CAWI, µε δοµηµένο ερωτηµατολόγιο. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ± 2,95%. Επισηµαίνουµε ότι τα στοιχεία της µέτρησης που παρουσιάζουµε αποτελούν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν τη δεδοµένη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...