Τελευταία νέα
Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του Ελικόπτερα: Επείγουσα οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για ελέγχους στα Bell 206 μετά την τραγωδία στη Σίφνο Βρέθηκε η 48χρονη οδηγός που έκανε αναστροφή με λεωφορείο στην Αθηνών- Σουνίου Νέα κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Νίνα Κασιμάτη ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» Σίφνος: Τι αναφέρει η Αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου – Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων ατόμων Έρχονται νέα 40άρια τις επόμενες ημέρες: Η ανάρτηση Κολυδά για «ισχυρό και παρατεταμένο θερμό επεισόδιο» Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση». Απαραίτητη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Eurostat: Στους ουραγούς της Ευρώπης η Ελλάδα στις δαπάνες για την Παιδεία
Thepressproject.gr

Τσουκαλάς: Περήφανος ο Μητσοτάκης για τα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ

Ο Κώστας Τσουκαλάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα των 500 εκατ. ευρώ, κατηγορώντας τη για υποκρισία, επικοινωνιακή διαχείριση και καθυστερημένη αντίδραση στις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν και της ακρίβειας. Υποστήριξε ότι οι πολίτες «δεν τρώνε κουτόχορτο» και παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως 120 δόσεις για οφειλές, επαναφορά προστασίας πρώτης κατοικίας, νέο ΕΚΑΣ και κοινωνική κατοικία, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία φθοράς και ότι ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει «περήφανη νίκη του λαού».Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή την κυριακάτικη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα.
«Ο πρωθυπουργός είναι περήφανος για τα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε μέσα στη βδομάδα. Ένα μήνα πριν που το ΠΑΣΟΚ πίεζε για τη λήψη επιπλέον μέτρων και προέβλεπε τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράν στην κοινωνία, την ακρίβεια, τη μείωση εισοδήματος, η κυβέρνηση αμέριμνη και χωρίς ενσυναίσθηση μας κατηγορούσε για ανευθυνότητα και λαϊκισμό χρησιμοποιώντας τους γνωστούς εξυπνακισμούς περί ”λεφτόδεντρων”», τονίζει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο ίδιος σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας: «Ω του θαύματος», σχολιάζει, «μετά από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την κατάρρευση του αφηγήματος της αριστείας με την υπόθεση Λαζαρίδη και την κάθετη πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, βρέθηκαν τα χρήματα για να μπορέσει έστω και επικοινωνιακά η κυβέρνηση να παριστάνει την φιλολαϊκή».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ακόμη ότι «οι πολίτες όμως πια δεν τρώνε κουτόχορτο» και ότι «έχουν συνηθίσει την τακτική Μητσοτάκη, τη μία να καταγγέλλει κάθε παροχή και την επόμενη να διαφημίζει πόσα χρήματα δίνει».
Αναφερόμενος στις κυβερνητικές επιλογές, σημειώνει ότι «στα ημίμετρα της Νέας Δημοκρατίας που επιλέγει την πολιτική του σταγονόμετρου, το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμο σχέδιο». Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις:
«Αντί για 72 δόσεις από τις οποίες αποκλείονται οι ενήμερες οφειλές και όσες βεβαιώθηκαν μετά το 2024, προτείνουμε 120 δόσεις για όλες τις οφειλές με καταβολή του 70% και διαγραφή του υπολοίπου 30% στο τέλος της ρύθμισης εφόσον έχει τηρηθεί εμπρόθεσμα.
Αντί για την όγδοη τροποποίηση στον αποτυχημένο εξωδικαστικό μηχανισμό, προτείνουμε επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στα πρότυπα του ν.3869/2010 και θέσπιση υποχρεωτικής συμμετοχής στον εξωδικαστικό για όλες τις περιπτώσεις.
Αντί για πενήντα ευρώ ετησίως παροχή στους συνταξιούχους την ώρα που η ακρίβεια τους διαλύει τη ζωή, προτείνουμε νέο ΕΚΑΣ που θα καταβάλλεται μηνιαία και αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
Αντί για επιστροφή ενοικίου που θα μετακυλήσει στο κόστος του ενοικίου τον επόμενο χρόνο, προτείνουμε δημιουργία κοινωνικών κατοικιών για να τονωθεί η προσφορά και αποκλιμακωθούν οι τιμές».
Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς εκτιμά ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε αποδρομή και αυτό δεν αναστρέφεται» και προσθέτει πως «η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα είναι ήττα για την κυβέρνηση των σκανδάλων, ήττα για τα ολιγοπώλια, αλλά θα είναι και μια περήφανη νίκη του λαού, για μια πραγματικά ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...