Τελευταία νέα
Γεωργιάδης για τις αντιδράσεις στον επαναπατρισμό του Έλληνα από το κρουαζιερόπλοιο: ”Ντρέπομαι για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο μίσους” Γεωργιάδης: Ασθενεί από χανταΐό ο 70χρονος που επαναπατρίζεται – «Ντρέπομαι για τα τοξικά σχόλια» Ο Θ.Δαβάκης στις εκδηλώσεις της μάχης του Οχυρού Ρούπελ Ραγίζει καρδιές η Καρυστιανού για τη Γιορτή της Μητέρας: «Νιώθεις το παιδί σου να σου κρατά το χέρι» Πολιτική «θύελλα» για τη συνέντευξη Δημητριάδη Πως ο Καραμανλής “κάρφωσε” τον Κυριάκο στη Ντόρα… Κεραμέως: «Καλοδεχούμενες και ας άργησαν οι θέσεις ΠΑΣΟΚ για το μισθολογικό χάσμα» ΗΠΑ: Διπλωματικός μαραθώνιος του Υπουργού Οικονομικών στην Ασία Μαρία Καρυστιανού: Η σπαρακτική ανάρτηση για τη γιορτή της μητέρας – «Για εμένα η μητρότητα ξαφνικά άλλαξε μορφή» Σαπουνά: «Ο στόχος είναι μια μεγάλη προοδευτική σύγκλιση και πολιτική αλλαγή» Συνέντευξη του Γρηγόρη Δημητριάδη – Αντίδραση από τον Νίκο Ανδρουλάκη Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι τρυφερές φωτογραφίες με τον γιο της για τη Γιορτή της Μητέρας – «Είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά σου»
Tennis24.gr

Madrid Open: Η Κόστιουκ κατέκτησε τη Μαδρίτη! (vids)

H Μάρτα Κόστιουκ κέρδισε και την Μίρα Αντρέεβα κατακτώντας το Madrid Open, φτάνοντας στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, ο οποίος παράλληλα είναι και ο τρίτος WTA συνολικά. 
Μετά από μια ώρα και 23 λεπτά η Ουκρανή και Νο23 του κόσμου κέρδισε την Ρωσίδα (Νο8) με 6-3, 7-5, απαντώντας σε όλα τα προβλήματα που της έβαλε η Αντρέεβα στο δεύτερο σετ, επιστρέφοντας από το 1-3, αλλά και σβήνοντας δύο set-point στο 10ο game.

CUE THE BACKFLIP @marta_kostyuk races to her FIRST career WTA 1000 title with a straight sets win over Andreeva!#MMOPEN pic.twitter.com/sRIJwo8u9M
— wta (@WTA) May 2, 2026

 
Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη στη φετινή χωμάτινη σεζόν για την Κόστιουκ (12-0), αλλά και ο δεύτερο σερί τίτλος μετά από εκείνον στο Open de Rouen, ενώ η Ουκρανή έγινε η δεύτερη lowest ranked πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη, μετά την Αραβάν Ρεζάι το 2010.
 

Where there’s a will, there’s a way #MMOPEN pic.twitter.com/xyLG2axH7z
— wta (@WTA) May 2, 2026

Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο σετ, η Κόστιουκ ήταν άκρως αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break, τελειώνοντας το παιχνίδι με 4/4 break-points, ενώ από την άλλη έσβησε τα 4/6 της Αντρέεβα. 
Η Ουκρανή “πάτησε” πάνω στο μοναδικό break του πρώτου σετ (4-2) και κρατώντας το σερβίς της δύσκολα, σώζοντας διπλό break-point στο 9ο game, η Κόστιουκ έκλεισε το σετ με 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Στο δεύτερο σκέλος του τελικού η Ουκρανή βρήκε πάλι break (1-0), αλλά η Αντρέεβα απάντησε με δύο break κάνοντας το 3-1. Η απάντηση της Κόστιουκ ήταν άμεση (3-2), ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα σε 3-3.
Η Αντρέεβα απείλησε ξανά στο 10ο game, αλλά και πάλι η Κόστιουκ είχε τις απαντήσεις σβήνοντας δύο set-points της Ρωσίδας, ενώ αμέσως μετά με δικό της break έκανε το 6-5 για να σφραγίσει τον τίτλο στη συνέχεια.
Από τη Δευτέρα (4/5) η Κόστιουκ θα βρεθεί στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας οκτώ θέσεις, σημειώνοντας παράλληλα νέο career-high.

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)
 
The post Madrid Open: Η Κόστιουκ κατέκτησε τη Μαδρίτη! (vids) appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...