Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Newsit.gr

Παύλος Μαρινάκης: «Ο Τσίπρας θέλει να αποτινάξει από πάνω του το 2015»

Ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε σήμερα (06.05.2026) το πρωί στον ΣΚΑΪ και μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και το κατά πόσο αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως σκοπός του πρώην πρωθυπουργού είναι «να αποτινάξει το 2015 από πάνω του».
«Καταρχάς, στο βιβλίο “Η Τελευταία Μπλόφα”  κάτι τέτοιο δεν έχει γραφτεί. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν πήγε να πει την άποψή του σε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που θυμίζει την αλήθεια. Και το πικρό ποτήρι της αλήθειας θα το πιει ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε αμέσως μετά ο Παύλος Μαρινάκης.
«Το rebranding συνίσταται στο εξής απλό: Εγώ ο ηθικός και καθαρός παραπλανήθηκα από διάφορους Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες και είμαι κάτι άλλο. Ο κύριος Τσίπρας ήταν ο ηθικός αυτουργός όλων αυτών Τις συντάξεις ο κ. Τσίπρας που έλεγε ότι θα τις αυξήσει τις πετσόκοψε. Η ουσία είναι ότι μια χώρα που ήταν έτοιμη να βγει έστω και λίγο στο φως το 2014, εφαρμόζοντας κάποια μέτρα 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, φορτώθηκε για δεκαετίες 100 με 120 δισεκατομμύρια αχρείαστα, επειδή ήθελε ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του να κάνουν επανάσταση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ανοιχτή επιστολή πέντε βουλευτών για το επιτελικό κράτος λέγοντας πως «το επιτελικό κράτος είναι ένας τρόπος συντονισμού κυβερνητικών πολιτικών και διαχείρισης κρίσεων, τίποτα παραπάνω» και επισήμανε πως ακόμα και οι βουλευτές που συνέταξαν τη σχετική επιστολή αναγνώρισαν και τις επιτυχίες του επιτελικού κράτους».

Ο Παύλος Μαρινάκης  χαρακτήρισε λάθος τον διαχωρισμό μεταξύ εξωκοινοβουλευτικών και κοινοβουλευτικών υπουργών. «Δεν υπάρχουν μαύρα και άσπρα σημεία. Δηλαδή στη λογική του εξωκοινοβουλευτικού, στην κατηγορία αυτή μπορεί να είναι ο γραμματέας του κόμματος κάποιες φορές ο γραμματέας οργανωτικού», υπογράμμισε. «Εγώ το 2023 έδινα τη μάχη σε όλη την Ελλάδα ως γραμματέας του κόμματος. Έδινα μάχη για τον σταυρό του κόμματος, συνολικά, για την ψήφο στο κόμμα».
Και πρόσθεσε λέγοντας πώς «κάποιοι λένε ότι κακώς οι εξωκοινοβουλευτικοί δεν κατεβαίνουν, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που λένε ότι κακώς οι εξωκοινοβουλευτικοί κατεβαίνουν. Την απάντηση την έδωσαν οι πολίτες το 2023, στις εκλογές τις τελευταίες. Εγώ θεωρώ καταρχάς ότι όταν σου δίνεται μια ευκαιρία, πρέπει στο τέλος της ημέρας να λογοδοτείς στους πολίτες και να κρίνουν οι πολίτες με σταυρό δηλαδή, αν αυτό το οποίο κάνεις αξίζει να συνεχίσει. Και από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν εσύ μπορείς να έχεις ένα χαρτοφυλάκιο».
«Τι έγινε το 2023; Κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί τέθηκαν στην κρίση των πολιτών. Στην Α’ Αθηνών βγήκε πρώτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εξωκοινοβουλευτικός. Β’ Αθηνών στα νότια βγήκε δεύτερος ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στα δυτικά βγήκε πρώτος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ανατολική Αττική βγήκε πρώτη η Σοφία Ζαχαράκη. Κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί λοιπόν επιλέγουν να πολιτευτούν». 
Ως προς την αυριανή (07.05.2026) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης τη χαρακτήρισε και «ιστορικής σημασίας», καθώς θα αποτελεί την έναρξη της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Θα μπει ένα πλαίσιο το οποίο, εφόσον καταλήξει σε αναθεώρηση – γιατί θέλει ευρύτερες συναινέσεις – μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα από αυτά που συζητάμε προς το καλύτερο».

To άρθρο Παύλος Μαρινάκης: «Ο Τσίπρας θέλει να αποτινάξει από πάνω του το 2015» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...