Τελευταία νέα
Κυρανάκης στο libre: Μέχρι την κάλπη δεν μετράμε σενάρια, μετράμε αποτελέσματα Nations League: «Όρθια» η Ιταλία στο Παρίσι, θρίαμβοι για Βέλγιο και Πολωνία Ενωτικός Δένδιας από τον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη – Ποτέ δεν πλήγωσα τη ΝΔ» Η κακοκαιρία κλείνει τους δρόμους στην Κρήτη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων Καύσιμα: Ο εκβιασμός Τραμπ και οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για το ντίζελ που δίχασαν και εξόργισαν τους Ευρωπαίους Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι και «3 στα 3» στη Euroleague Αλ. Τσίπρας: «Μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει ελπίδα» – Τι είπε στη συνάντηση με τους αλιείς Στήριξη Ρούμπιο σε Γκιλφόιλ και Κάθετο Διάδρομο- “Εκτιμούμε το έργο της” Λιακούλη κατά Μητσοτάκη: «Τεμάχισαν τον Όλυμπο – Απέκλεισαν τη Θεσσαλία» Διαρροή e-mail αποδήμων: Τι αποζημίωση πήρε πολίτης από το Δημόσιο Στο πλευρό των αλιέων ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου Εντυπωσιακή η συγκέντρωση Δένδια στον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη» [βίντεο]

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Ιράν συμφώνησε να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα στις συνομιλίες

06/05/2026

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Ιράν συμφώνησε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες απόκτησης πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και δεν θα τα έχει. Και αυτός, μεταξύ άλλων, συμφώνησε με αυτό», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο απαντώντας σε αίτημα να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν να θέσουν προθεσμίες για συνομιλίες με το Ιράν.

«Ποτέ δεν έθεσα προθεσμία», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν έθετε κάποιου είδους προθεσμία στον διάλογο της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμφωνήσουν να τερματίσουν τη σύγκρουση. «Θα συμβεί. Θα συμβεί. Αλλά ποτέ δεν έθεσα προθεσμία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη συζητούν το ενδεχόμενο μορατόριουμ στον εμπλουτισμό ουρανίου στο Ιράν για περισσότερα από 10 χρόνια και την εξαγωγή αποθεμάτων ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού από την Ισλαμική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπό συζήτηση μονοσέλιδο σχέδιο προβλέπει την ανακοίνωση του τερματισμού των εχθροπραξιών και την έναρξη μιας περιόδου διαπραγματεύσεων 30 ημερών για βασικά αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το ξεπάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων και τη διασφάλιση της ασφάλειας στα στενά του Ορμούζ.

Διαβάστε επίσης...