Τελευταία νέα
Βόμβα στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία «καίει» πρώην υπουργό και βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Φιλί της ζωής δεν υπάρχει για την κυβέρνησή σας, κ. Πρωθυπουργέ ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέταρτη δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στο στόχαστρο πρώην υπουργός και βουλευτές Ε.Βενιζέλος: Ενστάσεις για τη μη ανάσυρση της δικογραφίας των υποκλοπών από το αρχείο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις από ΥΠΕΘΑ για το Drone της Λευκάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Φιλί της ζωής δεν υπάρχει για την κυβέρνηση σας, κ. Πρωθυπουργέ» Σαπουνά: ”Μιλάει για παλαιοκομματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ρεκόρ στελεχών σε δικογραφίες για ρουσφέτια” Χ.Δήμας: Η χώρα οφείλει να επενδύει συνεχώς σε υποδομές για να ανταποκριθεί στον ευρωπαϊκό της ρόλο Θεώνη Κουφονικολάκου κατά Παύλου Μαρινάκη: Όταν ενοχλούνται οι ενορχηστρωτές της αισχροκέρδειας Προς κατάργηση η δημοσίευση πρόθεσης ψήφου στις δημοσκοπήσεις Π.Μαρινάκης: Η σημερινή ανάρτηση του Α.Τσίπρα για τις τράπεζες, ξεφεύγει από τα όρια του θράσους Κ.Βελόπουλος: Ο Ζελένσκι δεν ήταν ποτέ φίλος της Ελλάδος, αλλά εχθρός της
Libre.gr

Κουφονικολάκου κατά κυβέρνησης: ”Eνοχλούνται οι ενορχηστρωτές της αισχροκέρδειας”

Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική για τον τραπεζικό τομέα και τη διαχείριση της οικονομίας άσκησε η Θεώνη Κουφονικολάκου, στέλεχος του Ινστιτούτου Τσίπρα, με αφορμή την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Θεώνη Κουφονικολάκου εστιάζει στο ζήτημα των τραπεζικών κερδών, των επιτοκιακών ανισορροπιών και της σχέσης κράτους–αγοράς, αναφέροντας πως το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος ευνοεί τη συσσώρευση υπερκερδών εις βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τίθενται ζητήματα εποπτείας, φορολόγησης των υπερκερδών και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, μέσα από προτάσεις που, όπως αναφέρεται, στοχεύουν στην αποκατάσταση μεγαλύτερης ισορροπίας στην οικονομία και στην προστασία των πολιτών.

Η ανάρτηση της Θεώνης Κουφονικολάκου:

«Όταν ενοχλούνται οι ενορχηστρωτές της αισχροκέρδειας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης ενοχλήθηκε από τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις τράπεζες, γιατί η κυβέρνησηδεν θέλει να διαταραχθεί η «κανονικότητα» της τραπεζικής αισχροκέρδειας, την οποία η ίδια ενορχηστρώνει: όταν οι τράπεζες κερδίζουν, ωφελούνται οι μέτοχοι· όταν ζημιώνονται, πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα: Το 2025 οι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι κατέγραψαν κέρδη 4,7 δισ. ευρώ, αύξηση 25% στα έσοδα από προμήθειες και διανομή μερισμάτων 2,83 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων παραμένει η μεγαλύτερη στην ΕΕ, επιβαρύνοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο αναβαλλόμενος φόρος συνδέθηκε στην Ελλάδα με κρατική εγγύηση, μεταφέροντας δυνητικές τραπεζικές ζημιές στις πλάτες της κοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω η Νέα Δημοκρατία τα αντιμετωπίζει όπως τις κοινωνικές ανισότητες. Ως κάτι φυσικό. Απέναντι στην κανονικοποίηση του παραλόγου, επιμένουμε στη φορολόγηση υπερκερδών, στη διαφάνεια, στην αυστηρή εποπτεία, στην προστασία πολιτών και επιχειρήσεων και στη θέσπιση πατριωτικής εισφοράς από τράπεζες και ομίλους με υπέρμετρα κέρδη, για την αναγκαία ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

H καταχρεωμένη με πάνω από 530 εκατ. ευρώ στις τράπεζες ΝΔ και η βυθισμένη στη διαφθορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η τελευταία που μπορεί να κάνει μαθήματα οικονομίας και κυρίως ηθικής.

Πάντοτε θα υπεραμύνεται του «δικαιώματος» κάποιων στην κερδοσκοπία,

Πάντοτε θα υπερασπίζεται μία φτηνή και μη ανταποδοτική κοινωνικά ανάπτυξη που αφορά λίγους επιχειρηματίες που περνούν το κατώφλι του Μαξίμου.

Και πάντοτε θα διαλέγει το ιδιωτικό συμφέρον αντί του δημοσίου.

Και αυτή είναι η θεμελιώδης πολιτική μας διαφορά».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...