Τελευταία νέα
Δημοσκόπηση Alco: 22,8% η ΝΔ, 10,6 μονάδες μπροστά από ΠΑΣΟΚ- Τι “παίρνουν” Τσίπρας-Καρυστιανού Δημοσκόπηση Alco: Στις 10,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά των κομμάτων Τσίπρα και Καρυστιανού Ν. Κεραμέως: Με επαγγελματικές ευκαιρίες και φορολογικά κίνητρα επιστρέφουν περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού Οι τράπεζες με τον λεγόμενο ”αναβαλλόμενο φόρο” έχουν φορολογική ασυλία μέχρι 30 χρόνια παρά τα υπερκέρδη τους!!! Κωνσταντίνος Κυρανάκης για το δυστύχημα των Τεμπών: «Αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, 57 άνθρωποι θα ζούσαν» Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών Γιώργος Μυλωνάκης: Έχει πολύ καλή επικοινωνία με το περιβάλλον μετά από 26 ημέρες στη ΜΕΘ Αλέξης Τσίπρας: Στο Χαλάνδρι η πρεμιέρα του νέου κόμματος – Live η εκδήλωση Αλέξης Τσίπρας: Live η εκδήλωση για την Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής στο Χαλάνδρι Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή και αδρανής απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση Ο διμέτωπος του ΠΑΣΟΚ και η εγκατάλειψη του στόχου της πρωτιάς και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή Τσίπρα και …«ανικανότητα Ανδρουλάκη»
Thefaq.gr

ΠΑΣΟΚ στην Κομισιόν: Παρέμβαση για την υπόθεση Τζαβέλλα και το Κράτος Δικαίου

Με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, Σάκης Αρναούτογλου, Νίκος Παπανδρέου και Νικόλας Φαραντούρης θέτουν εκ νέου ζητήματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου, τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα
Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών, παρά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη δικαστική διαδικασία.
Τι επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Κράτος Δικαίου και Δικαιοσύνη
Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στις 26 Φεβρουαρίου 2026 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ενόχους τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιβάλλοντας συνολική ποινή 126 ετών και 8 μηνών, ενώ παράλληλα διέταξε την επαναδιαβίβαση της δικογραφίας στις εισαγγελικές αρχές λόγω επαρκών ενδείξεων για σοβαρότερα αδικήματα.
Παρόλα αυτά, στις 27 Απριλίου 2026, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – ο οποίος είχε εμπλακεί προσωπικά ως εποπτεύων της ΕΥΠ στις παρακολουθήσεις – αποφάσισε να μην προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το αν οι συγκεκριμένες πρακτικές και η απουσία ουσιαστικής δικαστικής διερεύνησης συνάδουν με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και των αρχών του κράτους δικαίου.
Παράλληλα, καλούν την Κομισιόν να εξετάσει εάν προτίθεται να συμπεριλάβει στην επόμενη Έκθεσή της για το Κράτος Δικαίου συγκεκριμένες διαπιστώσεις και συστάσεις για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.
Με δήλωσή τους, υπογραμμίζουν
«Η απόφαση να μπει ξανά στο αρχείο μια υπόθεση που αφορά το μεγαλύτερο σκάνδαλο παρακολουθήσεων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, παρά τα νέα στοιχεία και τη δικαστική απόφαση που προηγήθηκε, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.
Σε μια Ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές γύρω από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ούτε πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικά πρόσωπα υπό παρακολούθηση χωρίς πλήρη λογοδοσία και ουσιαστική διερεύνηση. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου που τραυμάτισε σοβαρά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα σε όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα μέχρι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, ουσιαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα».
Πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...